bezár
 

zene

2024. 04. 10.
Kihirdették az idei Petőfi Nagylemez Program nyerteseit
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kihirdették az idei Petőfi Nagylemez Program nyerteseit Nyerteseket hirdettek a Petőfi Nagylemez Programban: a Petőfi Kulturális Ügynökség pályázata első nagylemezük elkészítésében segíti a fiatal zenészeket, munkájukat mentorként a hazai könnyűzenei élet meghatározó szakemberei támogatják.

A Petőfi Nagylemez Program célja, hogy az előadók olyan zenei producerekkel dolgozhassanak együtt, akiknek segítségével a bel- és külföldi piacon egyaránt versenyképes nagylemeznyi hanganyagot tudnak létrehozni. A pályázat kiváló lehetőség azoknak az előadóknak, akiknek még nincs kapcsolati tőkéjük, viszont már vannak demóik és elképzelésük arról, hogy hogyan szeretnének bemutatkozni a zeneiparban. A nyertesek egy éven keresztül kapnak szakmai támogatást a mentoroktól, akik segítenek a győzteseknek a zenei arculat meghatározása mellett a technikai megvalósításban is.

Az előadók és zenei formációk célzottan tudtak a számukra legmegfelelőbb producerhez jelentkezni, akivel elkészíthetik LP-jüket. A zenei producerekből álló zsűri megadott szempontrendszer szerint pontozta a jelentkezők által beküldött hangfelvételeket. A nyertesekkel a közös munka során minimum 10 számból álló, legalább 35 perces nagylemezek születnek majd.

A PKÜ popkulturális csatornájának, a Hajógyárnak fontos célkitűzése, hogy a popkultúra minden szegmensének lehetőséget biztosítson, ezért a Petőfi Nagylemez Programban is nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy mind a mainstream, mind az underground zenei stílust képviselő jelentkezők közül egyenlő arányban fogadjanak be előadókat.

A Program eredményeiről a Hajógyár YouTube-csatornája Nagylemez Műhely című műsora készít majd szeptembertől beszámolókat.

A 2024-es Petőfi Nagylemez Program producerei: Brucker Bence, Gerendás Dani, Horváth Attila, Kozma Kata, Simon István, Somogyvári Dániel, Stámusz Ferenc, Szabó Zé, Tembo, valamint Vári Gábor.

A idei Petőfi Nagylemez Program nyertesei: Berta' Lami, Berriloom and the Doom, Calli, Colocasia, Dream Of Insomnia, Gombkötő Sára, Itinera, Pannasofia, Széchenyi Lili és a Pennhurst.

Kislemez különdíjban részesült aeriké, biankahaidu, GID, Szathmáry Ádám és Sándor Szofi.

Kép forrása: Hajógyár Facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről

Más művészeti ágakról

Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés