bezár
 

színház

2024. 05. 02.
Bejelentette jövő évadát a Vígszínház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bejelentette jövő évadát a Vígszínház Bejelentette jövő évadának bérletes bemutatóit a Vígszínház: a Liliomfi, a Büszkeség és balítélet, valamint a Rémségek kicsiny boltja című darabokat is műsorra tűzik.

A Liliomfi ifj. Vidnyánszky Attila, Az ember, aki elvesztette az időt című produkció Bodó Viktor, a Büszkeség és balítélet Valló Péter rendezésében lesz látható a Vígszínházban. A Pesti Színházban Alföldi Róbert az Egy nő anatómiája, Rudolf Péter Az imposztor, míg Novák Eszter a Rémségek kicsiny boltja című darabot rendezi - áll a színház közleményében.

Szkéné színház

Mint írják, már 381 fa áll a Vígerdőben, ahol idén, a hagyományokat folytatva a 128 éves színház születésnapja alkalmából 128 facsemetét ültettek el a társulat tagjai a 10 millió Fa Alapítvány szakmai támogatásával. Rudolf Péter igazgató a színház születésnapi rendezvényén, május 1-jén jelentette be az új évad bérletes bemutatóit.

Szigligeti Ede Liliomfi című darabjának Kovács Adrián, Vecsei H. Miklós és ifj. Vidnyánszky Attila által jegyzett új változata megtartva az eredeti mű báját ébreszti rá a nézőket a játék, a barátság és a szerelem fontosságára. A darabot szeptember 21-én mutatják be, a főbb szerepekben Keresztes Tamás, Ötvös András, Szilágyi Csenge, Gál Réka Ágota, Hegedűs D. Géza, Rudolf Péter és Varga-Járó Sára lépnek színpadra.

A Bodó Viktor rendezésében látható Az ember, aki elvesztette az időt című produkció alkotói ismert irodalmi művekre és hősök történetére építve, a társulat improvizációit is felhasználva hoznak létre új történetet, sok zenével, mozgással és humorral. A decemberi bemutatóban Dengyel Iván, Dino Benjamin, Ertl Zsombor, Halász Judit, Hegedűs D. Géza, Hegyi Barbara, Horváth Szabolcs, Kovács Patrícia, Kövesi Zsombor, Kútvölgyi Erzsébet, Nagy-Kálózy Eszter, Orosz Ákos, Ötvös András, Radnay Csilla, Méhes László, Zoltán Áron és ifj. Vidnyánszky Attila láthatók.

Valló Péter rendezésében 2025 februárjában mutatják be Jane Austen regényének színpadi változatát, a Büszkeség és balítéletet. A két főhőst alakító Waskovics Andrea és Wunderlich József mellett Varga-Járó Sára, Medveczky Balázs, Gál Réka Ágota, Ertl Zsombor, Hegyi Barbara, Lukács Sándor, Bach Kata, Gyöngyösi Zoltán és Balázsovits Edit játszanak az előadásban.

A Pesti Színház első bemutatója október 5-én Alföldi Róbert rendezésében, Petrik Andrea, Telekes Péter, Nagy-Kálózy Eszter, Waskovics Andrea, Márkus Luca, Radnay Csilla és Kövesi Zsombor szereplésével az Egy nő anatómiája lesz. A Pieces of a Woman, Mundruczó Kornél filmje és Wéber Kata drámája alapján készült, amelyet most először mutat be magyar színház. A történet főszereplőjének, Majának egy fájdalmas veszteséggel kell szembenéznie, a feldolgozás és az elfogadás során azonban sok minden megkérdőjeleződik az életében.

Spiró György Az imposztor című művét Rudolf Péter rendezésében december 7-én mutatják be. A darabban Wojciech Boguslawskit, a varsói színészfejedelmet meghívja a cári Oroszország által megszállt Vilna városába egy megmaradásért küzdő kis lengyel színház, hogy vendégfellépésével megmentse a társulatot a csődtől, és elnyerje az orosz helytartó jóindulatát. A főbb szerepekben Kern András, Fesztbaum Béla, Seress Zoltán, Szilágyi Csenge, Wunderlich József, Majsai-Nyilas Tünde, Kőszegi Ákos, Igó Éva és Medveczky Balázs látható.

A Rémségek kicsiny boltja című musical 2025 februárjában Novák Eszter rendezésében, Orosz Ákos, Radnay Csilla, Seress Zoltán és Brasch Bence szereplésével tér vissza magyarországi bemutatójának helyszínére. Seymour, az ügyetlen ifjú botanikus és különleges növénye, Audrey II fantasztikus története az 1960-ban forgatott filmváltozat óta tartja rettegésben és fakasztja nevetésre a közönséget - írják a darabról.

A jövő évadban is elérhetők az ifjúsági bérletek, és a diákok a Víg+ színházi nevelési foglalkozásokon is részt vehetnek. A Vígszínház, a Pesti Színház és a Kombinált bérletesek elővásárlási jogot és kedvezményeket kapnak, továbbá részt vehetnek exkluzív rendezvényeken.

Kép forrása: Vígszínház - Facebook

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
színház

Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én a József Attila Színházban

Más művészeti ágakról

Átadták az Év Gyerekkönyve Díjakat
irodalom

Áfra János volt a Költőim sorozat áprilisi vendége
Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés