bezár
 

art&design

2024. 05. 09.
Határtalan design kiállítás a Kiscelli Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Határtalan design kiállítás a Kiscelli Múzeumban Csütörtökön nyílik és péntektől látogatható a 20. jubileumi Határtalan design című kiállítás a Kiscelli Múzeumban. A határtalan dizájn fontos üzenete az európai összetartozás, különböző országok, régiók közötti kapcsolatépítés - emelte ki Szegedi Szilvia, a tárlat egyik alapító kurátora.

A tárlat több tematikus egységből áll. A kiállítás a Kiscelli Múzeum Templomterében egy visszatekintő szekcióval indul, ahol a rendezvénysorozat történetét meghatározó alkotók, stúdiók munkáiból látható válogatás. A következő rész középpontjában olasz, osztrák, szlovák dizájnerek és egyetemi hallgatók munkái állnak. A népszerű kortárs ékszer szekció idén kiemelt szerepet kap, több mint 100 darabos válogatást láthat majd a közönség meghatározó nemzetközi alkotók munkáiból, magyar ötvösök alkotásaiból, valamint több egyetem hallgatóinak ékszerei is megtekinthetők lesznek. A tárlat utolsó egységében lehet megismerni a Kiscelli Múzeum épületének történetét.

A dizájn társadalmi hasznosságát hangsúlyozó, a felelős gondolkodás mentén született projektek is fontos részei a kiállításnak, de a megvalósítás sokféleségét tükröző tárgyakból is széles merítéssel találkozhatnak a látogatók. Mindezeken túl egyedi darabok, tárgy- és anyagkísérletek, a dizájn és a képzőművészet határán elhelyezkedő alkotások, prototípusok, kis szériában készülő és sorozatban gyártott termékek is láthatók lesznek.

A két kurátor, Szigeti Szilvia és Radnóti Tamás belsőépítész a dizájnt tág keretbe helyezi, amelynek középpontjában a különböző régiók, kultúrák közötti párbeszéd, a kreativitás és az innováció áll, összekapcsolva a tárgy- és a formatervezést, a vizuális művészeteket, az előadó-művészetet és a képzőművészetet.

A kiállításhoz május 10-én nemzetközi szimpózium is kapcsolódik, amelyet személyesen és az online térben is követhetnek az érdeklődők, valamint rendszeres tárlatvezetések, kortárs és komolyzenei koncertek és performanszok is gazdagítják majd a programot. A tárlat június 23-ig lesz tekinthető meg a Kiscelli Múzeumban.


 

 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában
Megnyitószöveg Borbély Zita Egy komposzt mintázatai című kiállításához

Más művészeti ágakról

irodalom

A Gyász, hagyaték és túlélet József Attilánál alcímet viselő könyv a Kortárs Kiadó gondozásában látott napvilágot
Interjú Horváth Florenciával és Karádi Gergővel a Valójában senki című zenés irodalmi est kapcsán
Petőfi Sándor válogatott művei törökül
Kritika Kállay Eszter Vérehulló fecskefű című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés