bezár
 

irodalom

2024. 05. 21.
Tavaszi Margó Irodalmi Fesztivál 2024
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mások mellett Erdős Virág, Háy János, Krusovszky Dénes, Puzsér Róbert, Szentesi Éva és Vecsei H. Miklós részvételével rendezik meg a Tavaszi Margó Irodalmi Fesztivált május 23. és 25. között a margitszigeti Kristály Színtéren.

Három napon át könyvbemutatókkal, beszélgetésekkel, zenés irodalmi estekkel, rendhagyó irodalomórákkal és élő podcastfelvételekkel várják az érdeklődőket. A programokon a részvétel ingyenes.

prae.hu

A rendezvény idén négy színpadon, több mint ötven programmal várja a látogatókat. Délutánonként az irodalmi élet meghatározó szerzőit és új köteteiket bemutató beszélgetések lesznek, esténként zenés irodalmi produkciók közül lehet válogatni. A fesztiválon koncertezik a Tudósok, Mondjad, Atikám! című József Attila-esttel érkezik Vecsei H. Miklós és Balla Gergely (Platon Karataev), népi líra című lemezéről játszik dalokat pion x krizsó.

A Tavaszi Margón mutatja be új kötetét többek között Erdős Virág, Élő Csenge Enikő, Benedek Szabolcs, Bíró Zsombor Aurél, Cserháti Tamara, Cserna-Szabó András, Görcsi Péter, Havas Juli, Háy János, Horváth László Imre, Jakupcsek Gabriella, Kemény Lili, Kocsis Gergely, Krusovszky Dénes, Kovács Dominik és Kovács Viktor, Láng Orsolya, Láng Zsolt, Locker Dávid, Madarász Éva, Mártonffy András, Morcsányi Elza, Péterfi Judit, Puzsér Róbert, Szentesi Éva, Szinvai Dániel, Takács Tibor, Tallér Edina, Tóth Júlia Éva, Tóth-Zsiga Borbála, Vida Ágnes és Zoltán Gábor.

A fesztivál első napján, május 23-án csütörtökön emlékek és álmok elevenednek meg Krusovszky Dénes új verseskötetében, az önvédelem hiányát használja fegyverként nagy port kavart önéletrajzi kötetében Kemény Lili, Kovács Dominik és Kovács Viktor, azaz a Kovács ikrek pedig elmesélik, hogyan kell közösen regényt írni.

Pénteken a 2020-ban Libri irodalmi díjjal jutalmazott Láng Zsolt beszél új regényéről, Erdős Virág kötetbemutatóján összeolvad a közélet és a magánélet, Puzsér Róbert pedig Metafizika című meditációs objektumát mutatja be. Szombaton A Napos B oldalról mesél Jakupcsek Gabriella, új regényét mutatja be Szentesi Éva, meg nem írt novellákat tartalmazó kötetéről beszél Cserna-Szabó András, és részleteket hallhat a Margó közönsége Darvasi László új, háromkötetes nagyregényéből Máté Gábor előadásában.

A bemutatott köteteket az érdeklődők a helyszínen megvásárolhatják és a jelenlévő szerzőkkel dedikáltathatják is.

Idén először élőben találkozhatnak a látogatók kulturális podcastekkel. A fesztiválon veszi fel következő adását a Buksó (24.hu), a Ma is tanultam valamit (Index), a Nem rossz könyvek (444), az Ezt senki nem mondta! és Az első (Könyves Magazin), illetve a Litera Podcast. Május 24-én pénteken a szervezők MargóFAKT néven rendhagyó irodalomórákra várnak középiskolai osztályokat, jelentkezni a regisztracio@margofeszt.hu címen lehet.

A Tavaszi Margó Irodalmi Fesztivál programjaira a belépés díjtalan, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik. A rendezvény teljes programja a Margó weboldalán és Facebook-oldalán elérhető. A program a Bookline és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Kép forrása: a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár Facebook-oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés