bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Dósa Judit --

felhasználói adatlapja

2019-ben végzett az ELTE magyar alapszakos képzésén, ahol szerkesztőnek tanult. 2012 óta foglalkozik újságírással, a MÚOSZ és az AEJ Hungary (Európai Újságírók Szövetsége, Magyar Tagozat) tagja. A gyermeki rácsodálkozás képességének megőrzését tartja a legfontosabbnak. Szeretne megismertetni minél több 'csodát' minél több emberrel, mert: "Csak két dologban hihetsz. Vagy abban, hogy a világon minden csoda, vagy abban, hogy semmi sem."

Dósa Judit által feltöltött cikkek:

Tarr Béla utolsó utáni szava
Gabi Hift nachtkritik.de-n megjelent írása alapján megkísérlem összefoglalni, mit is láthatott, tapasztalhatott a közönség Tarr Béla bécsi performansz-előadásán. A filmet maga a rendező nevezi így, mikor az előadás előtt felhívja a figyelmet, hogy a következőkben egyfajta installációban vehetnek részt a megjelentek, akik szinte zarándokoltak, hogy láthassák Tarr A torinói ló utáni #mégisfilmjét. A mester legutóbbi munkája után kijelentette: mindent elmondott már – ahogy ezt több fórumon is olvashatjuk –, rajongói pedig reménykedtek, hogy mégis van még valami, hiszen eddigi utolsó filmje olyan sötét zárása lett volna egyébként is megterhelő életművének, ami sokak számára szinte elviselhetetlennek tűnt.
Előző héten még kellékek után szaladgáltunk…
Vannak darabok, melyek esetében különösen fontosak a körülmények. A mögöttes események, az áldozatok, amiket az alkotóik hoznak, az út, ami elvezet addig a színpadon töltött egy-másfél óráig. A Létra Kulturális Egyesület Ébredés című, első egészestés produkciója ilyen.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés