bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Medvigy Édua Kata --

felhasználói adatlapja

Medvigy Édua Kata által feltöltött cikkek:

Párbeszéd kép és szöveg között
Párbeszéd kép és szöveg között
Beszélgetés a képeskönyvekről a Pagony Szalonban
Tavaly októberben indult a Pagony Kiadó gyerek- és ifjúsági irodalomról szóló, havonta megrendezésre kerülő programsorozata, a Pagony Szalon. Az idei első alkalom a képek és a könyv, az illusztráció és a szöveg viszonyát boncolgatta, segítségül hívva ehhez több, a témában otthonosan mozgó írót és illusztrátort. A beszélgetésen részt vett Agócs Írisz, Dániel András, Harcos Bálint, Marék Veronika és Pásztohy Panka. A moderátor Bagossy Laura, a Tabán Pagony üzletvezetője volt.
Nekünk a Balaton...
Nekünk a Balaton...
Jeney Zoltán: Balatoni kacsavész
Jeney Zoltán legújabb mesekönyvének fókuszában a környezetvédelem, természeti kincseink védelmének fontossága és kérdésköre áll. A Balatoni kacsavész Baranyai B. András rajzaival a Művészetek a Vidékfejlesztésért Alapítvány valamint a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program közös projektjének keretében született meg és a Lampion kiadó gondozásában látott napvilágot.
A feltétlen elfogadás ünnepe
A feltétlen elfogadás ünnepe
Karácsonyi beszélgetés a Kaptárban
December 17-én a Kaptár Közösségi Térben rendezték meg a Tipikus karácsony egy atipikus világban című családi meetup programot. Míg a gyerekekkel gyógypedagógusok és fejlesztőpedagógusok foglalkoztak, addig a felnőttek dr. Gyarmathy Éva klinikai szakpszichológussal és dr. Vass Dorottea olvasáskutatóval beszélgethettek arról, hogyan éljük meg a karácsonyt mai világunkban.
Régi és új összeér
Régi és új összeér
A Tilos az Á új antológiájának bemutatója a Dióban
December 2-án a nemrég megnyílt Dió Pagony Caféban mutatták be a Tízig aludni című kötetet, amely a Tilos az Á Könyvek antológiasorozatának negyedik és egyben utolsó darabja. Péczely Dórával, a kötet szerkesztőjével, Jásdi Julival, a könyv illusztrátorával, valamint kilenc szerzővel Vincze Bence, az f21.hu alapítója és művészeti vezetője beszélgetett.
Gyógyító mesék antológiája
Gyógyító mesék antológiája
Piros orr mesék - kötetbemutató
November 23-án tartották a Magvető Caféban a Piros Orr Mesék – Nevetésben a remény című antológia bemutatóját. A mesekönyv az idén 25. születésnapját ünneplő Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány és a Manó Könyvek Kiadó gondozásában jelent meg. Az eseményen részt vett és beszédet mondott Monica Culen, a Red Noses Clowndoctors International és a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány létrehozója. A kötetben szereplő szerzők közül is többen megjelentek, velük és Szabó Attila ötletgazdával, valamint Csapody Kingával, a Manó Könyvek kiadóvezető-főszerkesztőjével dr. Labancz Dániel klinikai szakpszichológus beszélgetett. 
Egy magába zárkózó társadalom
Egy magába zárkózó társadalom
Hogyan éld túl a zuhanást? Miklya Luzsányi Mónika: Vérvonal – Étienne könyve
Miklya Luzsányi Mónika Vérvonal – Étienne könyve című ifjúsági regénye október elején jelent meg a Móra kiadónál. A Margó Fesztiválon, a Nemzeti Táncszínház Kávézószínpadán Veiszer Alinda beszélgetett a szerzővel a kötet kapcsán a különböző társadalmi rendszerekről, a digitális generáció megszólításáról és gondolkodásmódjáról.
Kapcsolódások a természethez
Kapcsolódások a természethez
Zöldebb könyvek – kortárs ifjúsági regények a környezettudatosságon innen és túl
2022. október 15-én a Margó Fesztiválon, a Nemzeti Táncszínház Kávézószínpadán Pacskovszky Zsolt beszélgetett Regős Mátyással és Kemény Gabival ifjúsági regényeikről, továbbá az állatokhoz és a természethez, valamint a klímaszorongáshoz való viszonyukról. Mindkét szerző a Regényes természet irodalmi pályázat díjazottja. 
Őszinteség, emberség és humor
Őszinteség, emberség és humor
PesText beszélgetés Jean-Claude Mourlevat-val a Könyvfesztiválon
Az Astrid Lindgren-díjas Jean-Claude Mourlevat-val, a kortárs gyermekirodalom meghatározó alakjával október elsején, a Millenárison László Kinga beszélgetett.
Közélet, zine, képregény
Közélet, zine, képregény
Képregényünnep a Három Hollóban
A PesText Nemzetközi Irodalmi és Kulturális Fesztivál keretén belül szeptember 29-én rendezték meg a Képregényünnepet a Három Holló pincetermeiben. Az este programja kiállításmegnyitóval kezdődött, ahol Brecht Evens, Hannah Berry, Oravecz Gergely, Cserkuti Dávid, Marjai Petra Lilla és Marabu alkotásait tekinthették meg az érdeklődők.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés