bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Medvigy Édua Kata --

felhasználói adatlapja

Medvigy Édua Kata által feltöltött cikkek:

Célja, hogy megdöbbentse az olvasóit
Célja, hogy megdöbbentse az olvasóit
Beszélgetés Marisha Rasi-Koskinennel a PesTexten
Az ötödik PestText fesztiválon Berg Judit beszélgetett Marisha Rasi-Koskinen finn írónővel, akinek műfaji határokon átívelő, a sci-fi, a disztópia, a thriller és a lélektani regény elemeit felvonultató ifjúsági regénye, A Nap sötét oldala nemrégiben jelent meg a Cerkabella Könyvkiadónál.
Mégis, mi lett Emil bácsival?
Mégis, mi lett Emil bácsival?
A Túl a Maszat-hegyen második részének bemutatójáról
Húsz év után sok Szösz néne-rajongó kívánsága teljesült végre: megjelent a Túl a Maszat-hegyen 2. A kötetet a Margó Fesztiválon, a Nemzeti Táncszínház nagyszínpadán mutatták be, a szerzővel, Varró Dániellel és testvérével, Varró Zsuzsával, a könyv illusztrátorával Mácsai Pál beszélgetett.
Mindenki számít!
Mindenki számít!
Beszélgetés Janne Tellerrel a Három Hollóban
Az idei PesText fesztivál vendége volt többek között a világszerte elismert dán írónő, Janne Teller is. A Három Hollóban folytatott beszélgetést Kádár Annamária mesepszichológus moderálta.
Apró rakoncátlanságok a képeken
Apró rakoncátlanságok a képeken
Beszélgetés Rebecca Dautremerrel a PesTexten
Idén ötödik alkalommal rendezték meg a kortárs nemzetközi irodalmat Budapestre hozó PesText kulturális fesztivált. Rebecca Dautremer francia íróval és illusztrátorral Pacskovszky Zsolt beszélgetett a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Metamorfózis próbatételekkel
Metamorfózis próbatételekkel
Fiala Borcsa: Lepkebáb, Kolibri, 2023
Fiala Borcsa az elmúlt években több ifjúsági regényt is írt kiskamaszoknak. Idén megjelent, nagyobbaknak szóló Lepkebáb című felnövéstörténete egy részben fiktív, részben valóságos, kissé utópisztikus, ám a mai Budapesttől korántsem távol álló univerzumban játszódik.
Ezt nem valamilyen közegnek csináljuk – mindenkinek szól
Ezt nem valamilyen közegnek csináljuk – mindenkinek szól
Interjú Jókay Kristóffal, a KERET blog főszerkesztőjével
Idén 11 éves a KERET blog, éppen zajlik a nyolcadik Kikeltető névre hallgató tehetségkutató. Jókay Kristóffal, a blog főszerkesztőjével a KERET múltjáról és működéséről, a Kikeltető szerepéről, a zenei újságírás helyzetéről, a Kolorádó és a Bánkitó Fesztiválokról beszélgettem.
A jó gyerekkönyv partnernek tekinti olvasóját
A jó gyerekkönyv partnernek tekinti olvasóját
A májusi Pagony Szalonról
A májusi Pagony Szalon vendégei a felnőtt- illetve a gyerekirodalom közötti különbségeket, illetve a kettő elkülönítési lehetőségeit vizsgálták. A beszélgetésen részt vett Bendl Vera, Berg Judit, Harcos Bálint, Gimesi Dóra, Mészöly Ágnes és Molnár T. Eszter. A moderátor Kovács Eszter, a Pagony kiadó főszerkesztője volt.   
Kapaszkodók a felnőtté válásban
Kapaszkodók a felnőtté válásban
Beszélgetés a Tilos az Á négy antológiájáról a Margón
2017 és 2022 között négy antológia is megjelent a Tilos az Á kiadónál: a Szívlapát, a Lehetnék bárki, a Szevasz és a Tízig aludni. A Margó Fesztiválon Czakó Zsófia írót és Péczely Dóra szerkesztőt költő- és írógenerációkról, olvasásról, fiatalságról és felnőtté válásról Vinczellér Katalin, a Pagony és a Tilos az Á kiadó munkatársa kérdezte.
Az utazás a lényeg
Az utazás a lényeg
Beszélgetés Berta Ádám mesekönyve kapcsán a Margón
Berta Ádám Szöszmösz, a tündéregér című meséje márciusban jelent meg Agócs Írisz rajzaival a Cser Kiadónal.  A Margó Irodalmi Fesztiválon a szerzővel és az illusztrátorral Ruff Orsolya beszélgetett a könyv létrejöttének folyamatáról, olvasási szokásaikról, későbbi tervekről.
A kultúra márpedig terjesztve lesz
A kultúra márpedig terjesztve lesz
Kollár Árpád és Grela Alexandra: A nagy lötty
„Ha törik, ha szakad, a kultúra terjesztve lesz” – hangzik az immáron 75 éves szegedi Kövér Béla Bábszínház jelmondata. Ezen évforduló apropóján jelent meg A nagy lötty, avagy szülinap a bábszínházban című mesekönyv, amely a színház múltja előtt tiszteleg és bemutatja annak eddigi történetét.
Párbeszéd kép és szöveg között
Párbeszéd kép és szöveg között
Beszélgetés a képeskönyvekről a Pagony Szalonban
Tavaly októberben indult a Pagony Kiadó gyerek- és ifjúsági irodalomról szóló, havonta megrendezésre kerülő programsorozata, a Pagony Szalon. Az idei első alkalom a képek és a könyv, az illusztráció és a szöveg viszonyát boncolgatta, segítségül hívva ehhez több, a témában otthonosan mozgó írót és illusztrátort. A beszélgetésen részt vett Agócs Írisz, Dániel András, Harcos Bálint, Marék Veronika és Pásztohy Panka. A moderátor Bagossy Laura, a Tabán Pagony üzletvezetője volt.
Nekünk a Balaton...
Nekünk a Balaton...
Jeney Zoltán: Balatoni kacsavész
Jeney Zoltán legújabb mesekönyvének fókuszában a környezetvédelem, természeti kincseink védelmének fontossága és kérdésköre áll. A Balatoni kacsavész Baranyai B. András rajzaival a Művészetek a Vidékfejlesztésért Alapítvány valamint a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program közös projektjének keretében született meg és a Lampion kiadó gondozásában látott napvilágot.
A feltétlen elfogadás ünnepe
A feltétlen elfogadás ünnepe
Karácsonyi beszélgetés a Kaptárban
December 17-én a Kaptár Közösségi Térben rendezték meg a Tipikus karácsony egy atipikus világban című családi meetup programot. Míg a gyerekekkel gyógypedagógusok és fejlesztőpedagógusok foglalkoztak, addig a felnőttek dr. Gyarmathy Éva klinikai szakpszichológussal és dr. Vass Dorottea olvasáskutatóval beszélgethettek arról, hogyan éljük meg a karácsonyt mai világunkban.
Régi és új összeér
Régi és új összeér
A Tilos az Á új antológiájának bemutatója a Dióban
December 2-án a nemrég megnyílt Dió Pagony Caféban mutatták be a Tízig aludni című kötetet, amely a Tilos az Á Könyvek antológiasorozatának negyedik és egyben utolsó darabja. Péczely Dórával, a kötet szerkesztőjével, Jásdi Julival, a könyv illusztrátorával, valamint kilenc szerzővel Vincze Bence, az f21.hu alapítója és művészeti vezetője beszélgetett.
Gyógyító mesék antológiája
Gyógyító mesék antológiája
Piros orr mesék - kötetbemutató
November 23-án tartották a Magvető Caféban a Piros Orr Mesék – Nevetésben a remény című antológia bemutatóját. A mesekönyv az idén 25. születésnapját ünneplő Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány és a Manó Könyvek Kiadó gondozásában jelent meg. Az eseményen részt vett és beszédet mondott Monica Culen, a Red Noses Clowndoctors International és a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány létrehozója. A kötetben szereplő szerzők közül is többen megjelentek, velük és Szabó Attila ötletgazdával, valamint Csapody Kingával, a Manó Könyvek kiadóvezető-főszerkesztőjével dr. Labancz Dániel klinikai szakpszichológus beszélgetett. 
Egy magába zárkózó társadalom
Egy magába zárkózó társadalom
Hogyan éld túl a zuhanást? Miklya Luzsányi Mónika: Vérvonal – Étienne könyve
Miklya Luzsányi Mónika Vérvonal – Étienne könyve című ifjúsági regénye október elején jelent meg a Móra kiadónál. A Margó Fesztiválon, a Nemzeti Táncszínház Kávézószínpadán Veiszer Alinda beszélgetett a szerzővel a kötet kapcsán a különböző társadalmi rendszerekről, a digitális generáció megszólításáról és gondolkodásmódjáról.
Kapcsolódások a természethez
Kapcsolódások a természethez
Zöldebb könyvek – kortárs ifjúsági regények a környezettudatosságon innen és túl
2022. október 15-én a Margó Fesztiválon, a Nemzeti Táncszínház Kávézószínpadán Pacskovszky Zsolt beszélgetett Regős Mátyással és Kemény Gabival ifjúsági regényeikről, továbbá az állatokhoz és a természethez, valamint a klímaszorongáshoz való viszonyukról. Mindkét szerző a Regényes természet irodalmi pályázat díjazottja. 
Őszinteség, emberség és humor
Őszinteség, emberség és humor
PesText beszélgetés Jean-Claude Mourlevat-val a Könyvfesztiválon
Az Astrid Lindgren-díjas Jean-Claude Mourlevat-val, a kortárs gyermekirodalom meghatározó alakjával október elsején, a Millenárison László Kinga beszélgetett.
Közélet, zine, képregény
Közélet, zine, képregény
Képregényünnep a Három Hollóban
A PesText Nemzetközi Irodalmi és Kulturális Fesztivál keretén belül szeptember 29-én rendezték meg a Képregényünnepet a Három Holló pincetermeiben. Az este programja kiállításmegnyitóval kezdődött, ahol Brecht Evens, Hannah Berry, Oravecz Gergely, Cserkuti Dávid, Marjai Petra Lilla és Marabu alkotásait tekinthették meg az érdeklődők.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés