bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Hanula Zsolt --

felhasználói adatlapja

Hanula Zsolt által feltöltött cikkek:

Lilla 4-ever
Orosz Dénes: Poligamy
Van olyan, aki már ismeri, és van, aki majd csak ezek után fog találkozni vele. Nem a nagy Ő-ről van szó, hanem arról az érzésről, amikor a nő örök időkre magához akarja láncolni a férfit. Aki ettől bepánikol.
Szeretik Indiában a Gettó milliomost
Danny Boyle: Gettó milliomos
Hollywood IFOR-seregei napkeltekor megindultak a mesés kelet felé, hogy a buckák alatt már fogadásukra kész helyi szövetségesek tisztította úton masírozzanak be a helyi piactér főfelügyelőségére, és beszedjék a sápot.
Minden rendszerben rock 'n' roll
Fonyó Gergely: Made in Hungária
Ahogy annak idején Fenyő Miklós is több évtizedes csúszással hozta be hozzánk a rock ’n' roll életérzést, úgy a magyar Pomádé is hasonló fáziskéséssel rezegteti meg a pesti mozivásznakat. Jobb-e később, mint soha?
A másodosztály bosszúja
Marc Schoelermann - Boncasztal
Magyar kertévé legyen a talpán, ami ezt utána csinálja: a hetvenes évek olasz szex-zombi filmjei óta nem láttam semmit, ami így képes lemenni kutyába, és a földről felnyalni a felnőtt nézői alsó tízezer igényeinek legkisebb közös többszörösét. Hülyegyerekektől hülyegyerekeknek.
Szex telefonhívásra (Csalódás)
Minden sarkon áll egy...
A telefonszex fogalma többé már nem azt jelenti, hogy özv. Hudernák Lajosné rokkantnyugdíjas a bütykét reszelővel kapargatva búgja a kagylóba, miszerint ő egy kéjsóvár 18 éves vörös gimnazista volna, aki épp meztelenül hever a plafontükör alatt. A szolgáltatás 2.0-ás verziójában, amikor felhívsz egy számot, már csak a motel címében kell megegyezned a szőke női hanggal...
Vágy és vezeklés
Az anonim alliterálók ajánlásával
Ladikunk a Titanic-Rómeó és Júlia-Szeress most érzelmi Bermuda-háromszög viharában vergődik, de még így is meglepően fájdalmasan hasít belénk egy ilyen cím - ami ráadásul fals, az eredeti simán "Vezeklés".
RECploitation – 2. rész
Internet killed the videostars
A Cloverfield egyáltalán nem egyedi darab az elmúlt évek termését illetően, jó néhány társa készült Madridtól Budapestig. Egy olyan közönség számára, aminek nagy része már nem hagyományos befogadóként, hanem aktív alkotó/felhasználóként aposztrofálja magát.
RECploitation - 1. rész
Internet killed the videostars
Bár szokás időről-időre Orwellt citálni, azt vizsgálva, mennyiben vált az ő negatív utópiája elfuserált jelenné, az 1984 írója egy dologban mindenképp tévedett. A mai tömegkommunikációs rendszerekben nem egy piramisszerkezetű diktatúra csúcsáról osztja az észt és a videókat egy népvezér a teleképen keresztül, hanem az egyre inkább kiteljesedő e-demokrácia polgárai lettek mindannyian potenciális Nagy Testvérekké: mindenki filmez, és ezt mindenki más nézi.
Könyékig a Szemét esztétikájában
Grindhouse – A filmtörténet tiltott korszaka
Attack of the Crab Monsters, The Acid Eaters, Lager SSadis Kastrat Kommandantur – van-e bárki, akinek a fenti klasszikusok címei nem mondanak semmit…? – Rodriguez és Tarantino híressé tették a grindhouse-t, de az egyszeri mozifogyasztónak vajon valós fogalmai lettek-e csöcsök és gyilok műfajáról?
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés