bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Mohai V. Lajos --

felhasználói adatlapja

Mohai V. Lajos portfólióját ide kattintva éred el.

Mohai V. Lajos által feltöltött cikkek:

A művek ütötte rés (rövid emlékezés az elhunyt költőre)
Tandori Dezső költői lénye példa nélküli jelenség: az arisztokratikus beállítottságú, a pátosznak könnyen engedő hazai lírafelfogáson, költői magatartásmódokon szinte föllépése pillanatában befoltozhatatlan lyukat ütött.
Újabb közös francia-magyar városfejlesztési szeminárium Pécsett
A Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar Urbanisztika Tanszéke az urbanisztika európai Harvardjával, a párizsi Politikatudományi Intézettel (Sciences Po), a Magyarországi Francia Nagykövetséggel, a Budapesti Francia Intézettel és a Városfejlesztés zRt-vel együttműködve operatív városfejlesztési nemzetközi továbbképző szemináriumot tart 2012. október 18-19-én Pécsett.
15 év a városfejlesztésért, urbanisztikáért
15 éves a Városfejlesztés Zrt. A hazai városfejlesztés piacvezető cége megalakulása óta élen jár a közszféra és a magánszféra strukturált együttműködésén alapuló városfejlesztési eszköztár magyarországi meghonosításában és alkalmazásában, a városfejlesztési akciók tervezése és megvalósítása, valamint a városfejlesztő társaságok működtetése szempontjából meghatározó jogi, finanszírozási, számviteli és adózási megoldások kialakításában.
John le Carré 80, Csapdával!
A ma, szerdán nyolcvan esztendős John le Carré az a regényíró, aki hatvanas-hetvenes években írott kémtörténeteivel átrendezte a hidegháborús szembenállás irodalmát: a komoly irodalomban tilalom alá vont regény-típust művészi erényekkel és esztétikailag releváns jegyekkel ruházta föl. Az Agave Kiadó néhány év óta életműsorozattal áldoz a műfaj halhatatlan klasszikusának, így végre magyarul is olvasható a Smiley-trilógia, melynek utolsó darabja a Smiley's People (Smiley népe) Csapda címmel az elmúlt hetekben jelent meg.
Kreatív Magyarország – mérnöki tudás
Az Európai Unió Tanácsának elnökségét 2011 első félévében ellátó Magyarország június 15. és 30. között Brüsszelben, az Európai Unió központjában kiállításon mutatja be a magyar mérnöki tudás, kutatás és kutatás-fejlesztés eredményeit, megvalósult alkotásait, gyakorlati és elméleti erőfeszítéseit.
A századelő új prózaírója: Sz. Gy.
A hőskor szereplőinek egyike, aki az alapítók közé tartozott, és akinek sokat köszönhet a Nyugat is. Az is szimbolikus, hogy Osváth Ernő első felfedezettjei közé tartozott, és ez irodalomtörténészi szemüveggel már önmagában rang, szinte kiváltság.
Szent hely: a Nyugat
Kezdjük formabontó módon a rekviemmel: 1941 augusztusában halt meg Babits Mihály, ezen a nyárvégen szűnt meg a Nyugat. Babits távozásával valami ténylegesen fájdalmas érzésnek adva formát, végéhez ért a magyar irodalmi modernizáció egyedülálló lapja. Folytathatatlanságára egy akkori igazi nagyság, Babits jobbkeze, a segédszerkesztő Illyés Gyula névváltoztatással szavazott: Magyar Csillag néven indult új lap.
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés