bezár
 

építészet

2012. 10. 17.
Újabb közös francia-magyar városfejlesztési szeminárium Pécsett
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar Urbanisztika Tanszéke az urbanisztika európai Harvardjával, a párizsi Politikatudományi Intézettel (Sciences Po), a Magyarországi Francia Nagykövetséggel, a Budapesti Francia Intézettel és a Városfejlesztés zRt-vel együttműködve operatív városfejlesztési nemzetközi továbbképző szemináriumot tart 2012. október 18-19-én Pécsett.
A továbbképzés témája két szakmai kört érint közelről a kulturális államtitkárság alá tartozó területekről. Az operatív városfejlesztés az építészeti örökség integrált védelmének alapvető eszköze Európában, amelynek eszköztárát a kulturális örökség védelmével hivatásszerűen foglalkozó szakembereknek ismerniük kell. Folyamatban van az országos jelentőségű kulturális funkciójú közcélú létesítmények új rendszerének kialakítása érdekében több nagy budapesti városfejlesztési, város-rehabilitációs projekt előkészítése (Várnegyed, Andrássy-negyed) is. Az operatív városfejlesztés eszköztárának szakszerű alkalmazása döntő tényezője a projektek pénzügyi és városépítészeti eredményességének. Ebben a fázisban azonban már az is szükségessé válik, hogy az illetékes állami szervezetek is bekapcsolódjanak abba a folyamatba, amely Franciaország és Magyarország legjobb gyakorlatain alapuló városfejlesztési tudás terjesztésére irányul.

Az EU fejlesztéspolitikai dokumentumaiból nyilvánvaló, hogy a 2014. január 1. utáni projektek eredményes megvalósításához és most felgyorsuló előkészítéséhez nélkülözhetetlen azoknak az operatív városfejlesztési eszközöknek az ismerete és készségszintű használata, amelyek a műemlékvédelem szülőhazájában alakultak ki, és az EU fejlesztéspolitikai rendszerének alakítását is inspirálják. 
nyomtat

Szerzők

-- Mohai V. Lajos --

Mohai V. Lajos tanulmányai, prózája és versei a PRAE.HU Kiadónál jelennek meg könyv alakban


További írások a rovatból

építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
építészet

Interjú Monika Karczmarczykkal
építészet

junya ishigami + associates építésziroda, Tokió, Japán

Más művészeti ágakról

Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés