bezár
 

építészet

2012. 10. 17.
Újabb közös francia-magyar városfejlesztési szeminárium Pécsett
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar Urbanisztika Tanszéke az urbanisztika európai Harvardjával, a párizsi Politikatudományi Intézettel (Sciences Po), a Magyarországi Francia Nagykövetséggel, a Budapesti Francia Intézettel és a Városfejlesztés zRt-vel együttműködve operatív városfejlesztési nemzetközi továbbképző szemináriumot tart 2012. október 18-19-én Pécsett.
A továbbképzés témája két szakmai kört érint közelről a kulturális államtitkárság alá tartozó területekről. Az operatív városfejlesztés az építészeti örökség integrált védelmének alapvető eszköze Európában, amelynek eszköztárát a kulturális örökség védelmével hivatásszerűen foglalkozó szakembereknek ismerniük kell. Folyamatban van az országos jelentőségű kulturális funkciójú közcélú létesítmények új rendszerének kialakítása érdekében több nagy budapesti városfejlesztési, város-rehabilitációs projekt előkészítése (Várnegyed, Andrássy-negyed) is. Az operatív városfejlesztés eszköztárának szakszerű alkalmazása döntő tényezője a projektek pénzügyi és városépítészeti eredményességének. Ebben a fázisban azonban már az is szükségessé válik, hogy az illetékes állami szervezetek is bekapcsolódjanak abba a folyamatba, amely Franciaország és Magyarország legjobb gyakorlatain alapuló városfejlesztési tudás terjesztésére irányul.

Az EU fejlesztéspolitikai dokumentumaiból nyilvánvaló, hogy a 2014. január 1. utáni projektek eredményes megvalósításához és most felgyorsuló előkészítéséhez nélkülözhetetlen azoknak az operatív városfejlesztési eszközöknek az ismerete és készségszintű használata, amelyek a műemlékvédelem szülőhazájában alakultak ki, és az EU fejlesztéspolitikai rendszerének alakítását is inspirálják. 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Mohai V. Lajos --

Mohai V. Lajos tanulmányai, prózája és versei a PRAE.HU Kiadónál jelennek meg könyv alakban


További írások a rovatból

építészet

A modernizmus és a múlt illúziója A modernizmus és a múlt illúziója
Építészeti körtúra az ezerarcú Barcelonában

Más művészeti ágakról

art&design

A gyűjtő mint művész? A gyűjtő mint művész?
A Mai Manó Ház Erik Kessels több élete című kiállításáról
Jon Watts: Pókember: Idegeben
Ari Aster: Fehér éjszakák
Airbourne, Fezen Fesztivál, 2019. 07. 24.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés