bezár
 

gyerek

2008. 10. 07.
Októberi Könyvtári Hetek, tinikre hangolva
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elsősorban tizenéveseknek szóló programokkal várja a szegedi Somogyi könyvtár látogatóit az Októberi Könyvtári Heteken, a gazdag kínálatban azonban minden korosztály találhat érdekes rendezvényt - közölte Andóczi Balogh Éva hétfőn a Tisza-parti városban.
A gyerekek sűrűn járnak könyvtárba, majd egyetemista korukban térnek újra vissza olvasóként, az Októberi Könyvtári Hetek ezért a tizenéveseket igyekszik megszólítani, s bemutatni nekik, milyen sokszínű intézmény a könyvtár - mondta a programokat beharangozó sajtótájékoztatón a szakember.

Szerdán a Somogyi könyvtárban Átváltoztatunk! címmel egészségügyi, életmód-, frizura-, öltözködési és szépségápolási tanácsadás rendeznek a tiniknek szakemberek bevonásával, a vállalkozó kedvűeknek pedig ingyen frizura- és sminkkészítés várja.

Csütörtökön és pénteken a művészetek világába kalandozhatnak el a fiatal látogatók. A helyi művészeti gimnázium műhelyeiben az agyagozást, gyékényezést, selyemfestést próbálhatják ki az érdeklődők, a városi zeneiskolában pedig különleges hangszereken játszhatnak fiatal zenészek segítségével.

Szombaton a szórakozásé és a játéké a főszerep kártya-, logikai, stratégiai és társasjátékok várják a látogatókat, akik a könyvtári labirintusban is barangolhatnak.

A hét utolsó napján rendezik meg a Könyves Vasárnapot. Ezen a napon a nosztalgia villamoson könyvtárosok olvasnivalóval és programokkal várják az érdeklődőket, a gyermekkönyvtárban játékos családi vetélkedőt szerveznek, az alagsorban pedig közismert személyiségekkel találkozhatnak a vendégek.

Október 16-án ünneplik a Somogyi könyvtár megnyitásának 125. évfordulóját, délelőtt tudományos ülést szerveznek, délután pedig megnyitják a megújult könyvtártörténeti kiállítást. A hónap során számos tárlatnak, író-olvasó találkozónak ad otthon a Somogyi könyvtár, s a fiókkönyvtári hálózat is érdekes programokkal várja az olvasókat - tudatta a szakember.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
Interjú Gévai Csilla író-illusztrátorral

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés