bezár
 

gyerek

2024. 04. 08.
Színház a legkisebbeknek
Kabóca Bábszínház: Dödölle
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Színház a legkisebbeknek A veszprémi Kabóca Bábszínház megtartotta legújabb babaszínházi előadásuk, a Dödölle olvasópróbáját, melynek bemutatójára április 13-án kerül sor.

A baba-, vagy más néven apró- vagy csecsemőszínház a legkisebbek színháza. A babák mondókákon, gyermekdalokon és kiszámolókon keresztül számukra is ismerős, hétköznapi miniszituációkkal találkozhatnak. Ezekben a korosztályspecifikus előadásokban kiemelt szerephez jutnak a színek és a formák, a ritmus és a zene. A kicsiket csupa egyszerre ismerős és izgalmas inger veszi körbe, az egyszerű színházi formák keverednek a felhőtlen játék és a felfedezés örömével. 

Az étel nem játék! Vagy mégis? Egy biztos: Enni jó! Enni majdnem olyan jó, mint játszani, de játszani és enni egyszerre a világon a legjobb dolog. Főleg reggelizőst, ebédelőst, uzsonnázóst, és vacsorázóst: gombócokkal, akár a labdák, dödöllével, mint a kis csigák, vagy bármivel… Az apróknak szóló Dödölle című előadásban eszünk, iszunk, játszunk sokat!

Az előadás rendező-dramaturgja a Blattner Géza-díjas Kocsis Rozi, a Vaskakas Bábszínház igazgatója. Zeneszerzője Rab Viki, akinek a nevével hamarosan ismét találkozhatnak a Kabóca Bábszínház nézői a Piroska és a farkas című készülő előadásuk kapcsán. Az előadás vizuális világáért Sz. Nagy Mária látványtervező felel. A produkcióban a Kabóca Bábszínház két bábművészét, Gidófalvi Imolát és Sebestény Jakabot láthatják a nézők. 

Az előadás időtartama 20 perc, amit 20 perc játék követ az előadásban szereplő tárgyak bevonásával.

Fotó: Kabóca Bábszínház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés