bezár
 

gyerek

2024. 04. 08.
Magyar gyermekkönyvek a 2024-es Bolognai Könyvvásáron
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyar gyermekkönyvek a 2024-es Bolognai Könyvvásáron Önálló standon népszerűsíti a Petőfi Kulturális Ügynökség a hazai gyermekkönyveket az április 8. és 11. között zajló Bolognai Gyermekkönyvvásáron.

Hatvanegy éve rendezik meg a Bolognai Gyermekkönyvvásárt, amelynek legfőbb célkitűzése, hogy évről évre új szintre emelje a gyerekirodalmat és az illusztrációt, valamint párbeszédet teremtsen, és helyet adjon a szakemberek tapasztalatcseréjének.

A magyar stand minden évben lehetőséget teremt arra, hogy a hazai kiadók 5-5 könyvet ajánljanak, amelyeket Kiadóink ajánlják címmel mutatnak be korosztályos bontásokban (0-6 év, 7-12 év, 12+). A könyveket a standfalakon is népszerűsíti a PKÜ. Mindezek mellett az IBBY (International Board on Books for Young People) magyarországi szervezeteként működő, 2016-ban alakult Magyar Gyerekkönyv Fórum keretében díjazott műveket is megismerhetik a nemzetközi kiadók.

A PKÜ stand mini kiállításán a tavalyi és idei bolognai díjas magyar illusztrációk kapnak főszerepet, így Rofusz Kinga Otthon című, tavaly Crossmedia-díjat nyert alkotása, valamint Litkei Juli munkái, amelyek a bolognai top illusztrációs kiállításon is szerepeltek. A standon Alács Anna Képeslap El Idilióból című alkotása szintén megismerhető lesz.

A vásárra elkészült a kiadók munkáját segítő 2024-es gyerekkönyv-katalógus is. A Petőfi Kulturális Ügynökség standja - a reprezentáció mellett - tárgyalási lehetőséget biztosít a kiadók részére a Bolognai Könyvvásáron.

Kép forrása: Bologna Children's Book Fair

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Interjú Horváth Florenciával és Karádi Gergővel a Valójában senki című zenés irodalmi est kapcsán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés