bezár
 

gyerek

2009. 11. 18.
Jótékonysági est és gyerekdalkönyv Csaba testvér gyermekeiért
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Tiszta hangok című gyermekdalkönyvet december 6-án mutatják be egy jótékonysági esten a Budapesti Thália Színházban. Az est és a könyv bevételéből a kiadó és a művészek a Dévai Szent Ferenc Alapítványt támogatják.
A dalkönyvben Bródy János 50 gyermekverse mellett a 12 legkedveltebb Bródy-dal is megtalálható egy CD-mellékleten, a többi között a Micimackó, a Boldog születésnapot és a Helikoffer. A legismertebb dalokat Böjte Csaba "gyerekei" énekelték lemezre. A gyermekelőadók válogatásában és a CD előállításában ismert művészek, Bródy János, Gerendás Péter, Gryllus Dániel és Zubornyák Zoltán személyesen vettek részt. A válogatás pillanatait Korniss Péter fotóművész örökítette meg, az ő fotográfiáit is megtekinthetik az olvasók, akik az erdélyi látogatás élményét Zubornyák Zoltán naplórészleteiből ismerhetik meg.

Az önként jelentkező gyerekek közül azokat kellett kiválasztanunk, akik a stúdióban és az esten is el tudják énekelni a dalokat, megállják helyüket a felvételen és az élő műsorban is, akiknek "kicseng a hangja szólóban" - mondta el Gryllus Dániel kedden, a budapesti könyvbemutatón az MTI-nek. Hozzátette: majdnem mindenki az ismert dalokat, főként a Boldog születésnapot énekelte, de így könnyebb volt megállapítani, hogy ki a színpadra termett, meggyőző hangú. A technika sok mindenben tud segíteni, de egyéniséget nem tud adni. A tisztaságot és a ritmust lehet korrigálni, de a személyiséget nem - hangsúlyozta.

A dévai otthonban élő 2 ezer gyerek közül nem mindegyik árva: vannak, akik nagy szegénységben élnek, nem tudnak törődni velük, sok a gyerek a családban, esetleg börtönben vannak a szülők, vagy egyszerűen kiszolgáltatott helyzetbe kerültek. Böjte Csabához minden gyerek úgy szalad, mint az édesapjához, édesanyjához, s ő mindenkinek a történetét ismeri, emlékszik rá. Tudja, hogy ezt a gyereket úgy hozták be, a másikat egy szekérben találták, a harmadikat az utcáról hozták be - mesélte Gryllus Dániel.

A Helikon Kiadó és az együttműködő művészek a könyv és a jótékonysági est bevételéből a Dévai Szent Ferenc Alapítványt támogatják, hogy a gyerekek jobb körülmények között tanulhassanak, esélyt kapjanak egy megalapozott jövőre. Az érdeklődők a www.tisztahangok.org oldalon további híreket, információkat és videókat tekinthetnek meg a dévai gyerekekért zajló Tiszta Hangok eseményeiről.

bse \ ksb
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés