bezár
 

Felhasználói adatlap

-- Ocsenás Péter Bence --

felhasználói adatlapja

Ocsenás Péter Bence által feltöltött cikkek:

Virágzó szerelmesek
Virágzó szerelmesek
Bánóczki Tibor – Szabó Sarolta: Műanyag égbolt
A Műanyag égbolt nem esik a látványfilmek tipikus hibájába, az atmoszférateremtés mellett a történetre és a szereplők lelki folyamataira is komoly hangsúlyt fektet.
Pán Péter és a hedonizmus
Pán Péter és a hedonizmus
Andrei Dósa: Füveskert
Május 11-én bemutatták Andrei Dósa Füveskert című regényét a Margit-szigeten. A Margó Könyvek-sorozat debütkötete a Margó Irodalmi Fesztivál csütörtöki programjában kapott helyet, Andrei Dósával a fesztivál igazgatója, Valuska László beszélgetett, közreműködött Szikszai Rémusz.
Rendhagyó óra
Rendhagyó óra
Hévíz lapszámbemutató a Nyitott Műhelyben
Április 17-én bemutatták a Hévíz legújabb, Szamárpad című lapszámát a Nyitott műhelyben. Az est házigazdája a Hévíz főszerkesztője, Fehér Renátó volt, aki három meghívott vendéggel, Hegedűs Verával, Kupihár Rebekával és K. Horváth Zsolttal beszélgetett.
Felolvasni a felolvashatatlant
Felolvasni a felolvashatatlant
Kellerwessel Klaus és Pál Sándor Attila könyvbemutatója a Magvető Caféban.
Április 11-én, a magyar költészet napján mutatták be Kellerwessel Klaus Hátam mögött a hulló porcelán és Pál Sándor Attila Daloskönyv című kötetét a Magvető Caféban. A Magvető Időmérték sorozatához tartozó két verseskötetet Dávid Anna, a Magvető igazgatója konferálta fel, a szerzőkkel pedig Turi Tímea, a könyvek szerkesztője beszélgetett.
Nők férfiak nélkül
Nők férfiak nélkül
Andrei Kutsila Amikor a virágok nem hallgatnak című filmje a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
A diktatúra ellen tüntető nők traumáit bemutató dokumentumfilm szürreálisnak tűnő világot tár elénk, amelynek szemlélése során a felismerés elkerülhetetlen: az Amikor a virágok nem hallgatnak nem művészi túlzás, mindez tényleg most történik, a valóságban.
Barackfák közé zárva
Barackfák közé zárva
Carla Simón: Alcarrás
A berlini filmfesztiválon bemutatott és a legjobb film díját elnyerő Alcarrás egy spanyol földművelő család otthonába kalauzol, mikor a család középgenerációját a faluban megjelenő modern gazdálkodás súlyos döntésre kényszerít.
Felperzselt jelen
Felperzselt jelen
November 8–20. között rendezték meg idén a Verzió Filmfesztivált
Háború és háború. Könnyen elsiklik felette az ember tekintete, a felszínen nem látható. Filmek, sorozatok, reklámok. Minden boldog, minden nyugodt. November 8–20. között rendezték meg Magyarországon a Verzió emberi jogi dokumentumfilm-fesztivált, már 19. alkalommal. Dokumentumfilmek, a világ minden tájáról. Filmek, amelyek megmutatják, mi van a felszín alatt.
A végén mindig az élet győz
A végén mindig az élet győz
Laurent Charbonnier & Michel Seydoux: A tölgy ‒ Az erdő szíve
Mikor avassam be a gyereket? Elég nagy már hozzá? Egyáltalán, elmondjam neki? Hogy az élet nem olyan, mint a mesékben. Hogy nincs mindig happy end. A gyereknevelés súlyos kérdései. A tölgy ‒ Az erdő szíve gyerekeknek készült dokumentumfilm, amely nem szól másról, mint magáról az életről. De elég bátran nyúl a témához?
bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés