bezár
 

zene

2015. 11. 26.
Koreai Jazz Fesztivál - Három nap, három együttes
2015. 11. 27-29. Koreai Kulturális Központ
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Koreai Jazz Fesztivál - Három nap, három együttes Három napon át tartó ingyenes Koreai Jazz Fesztivált mutat be november utolsó hétvégéjén a Koreai Kulturális Központ a színháztermében (1124 Budapest, Csörsz u. 49-51.). Három eltérő jazz műfajt képviselő koreai együttes európai turnéjuk keretein belül mutatkozik be Budapesten, Berlinben, Hamburgban, Münchenben, Brüsszelben és Madridban.

27-én 19 órától a Hyejin Quartet lép színpadra, mely zenéjével egy olyan új paradigmát hozott létre, amelyben a kortárs zenei hangzás természetes módon keveredik a mainstream jazz elemeivel. Az együttes nevét ihlető vokalista Cho Hyejin zongoristaként kezdte pályafutását, azonban a jazz szülőhazájában, az Egyesült Államokban töltött tanulmányi útja hatására jazz-énekesi pályára tért. Zenei stílusának újabb dimenziót a Hyejin Quartet tagjaként adott. Átlag fölötti szak­mai tehetsége, kiváló scat-je, finom kifejezésmódja és erőteljes hangja méltán váltja ki előadásai során a közönség nagyfokú elismerését.

28-án 19 órától Hang Seung & Jung Jaeil a koreai népi opera, a pansori műfaját ötvözi a jazz zene elemeivel, mely már inkább a világzenei műfajok közé sorolja dalaikat. Korea jellegzetes mítoszát, Bari Hercegnő történetét jelenítik meg zenéjükkel, melyből készült albumuk a  2015-ös, 12. évi Koreai Music Awards-on crossover album kategóriában elnyerte az első díjat. Előadásuk során egyszerre szólaltatnak meg nyugati és tradicionális koreai hangszereket, így gitárt, basszusgitárt, janggot, kwaenggrait, jinget, pirit és taepyongot kiegészítve számítógépes effektekkel, létrehozva ezzel egy olyan csábító dallamot, amely több mint csupán a keleti és nyugati zene fúziója.  

29-én 20 órától a Cho Young-Deok TRIO ad koncertet megmutatva, hogy jazz zene és a keleties hangzásvilág mily módon tud ötvöződni. Előadásaik során szívesen vegyítik a régmúlt dallamait a legújabb slágerekkel. A zongorát, basszusgitárt és dobot megszólaltató tagok a Kyoungee Egyetem 2007–es évfolyamának diákjaiként ismerkedtek meg.  Nagy áttörést jelentett számukra, hogy 2012-ben  megnyerték a  Jarasum Nemzetközi Jazz Fesztivál első díját.

poszter

A koncertekre a belépés ingyenes, azonban a korlátozott férőhelyek száma miatt előadásainkra előzetes regisztráció szükséges a www.koreaikultura.hu honlapon.

Ízelítő a koncertekről:

Hyejin Quartet

Han Seung Seok & Jung Jaeil

Jo Young Deok Trio

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés