bezár
 

zene

2017. 01. 17.
Zeneakadémia koncert - Bank of China
2017. január 21. 19.15 Zeneakadémia Nagyterem
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Bank of China (Hungária) Zrt. két évvel ezelőtt alapította meg ösztöndíj programját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Idén immáron harmadik alkalommal díjazza a bank az egyetem tehetségeit - a legutóbbi megmérettetésre több mint száz pályázat érkezett. Az ösztöndíj program elindítása óta a bank már több mint 30 diák fejlődését támogatta.

Az ösztöndíjat elnyerő énekesek és a legkülönbözőbb hangszereket megszólaltató zenészek a világ minden tájáról - például Mexikóból, Kínából, Moldovából - érkeztek, de a többségük magyar. 

A korábbi évek hagyományainak megfelelően az ösztöndíjasok egy gálakoncerten mutatják be tudásukat január 21-én a Zeneakadémia Nagytermében. Idén a koncerten részt vesz Tian Guoli, a Bank of China elnöke is, aki a Bank of China (Hungária) Zrt. szerbiai leányvállalatának felavatása után érkezik Budapestre. 

A koncerten fellép a világhírű Kelemen Kvartett is. 

Program

A Bank of China Hungary Zrt., a Zeneakadémia Baráti Köre Egyesület és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem a kiemelkedően tehetséges magyar és külföldi hallgatók részére, tanulmányi előmenetelük elősegítése céljából hirdett meg immár harmadik alkalommal a közös ösztöndíj pályázatot.

 

A pályázati felhívás: 

http://lfze.hu/hu/aktualis-egyetemi-hirek/-/asset_publisher/7IEOMizcId94/content/bank-of-china-osztondij-palyazati-felhivas-a-2016-2017-es-tanevre

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

Somorjai Réka: BOJZ című drámája a Szkéné Színházban
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés