bezár
 

színház

2019. 02. 22.
Zsótér Sándor is játszik az újszegedi Moliére-komédiában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Zsótér Sándor is játszik az újszegedi Moliére-komédiában Teljessé vált a Don Juan szereplő- és alkotógárdája: a magyar színházi élet egyik különleges alakja, Zsótér Sándor is fellép az Újszegedi Szabadtéri Színpadon debütáló Moliére-komédiában. Az önálló bemutató fantáziadús jelmezeit és díszletét Bianca Imelda Jeremias tervezi, zeneszerzője pedig Szirtes Edina Mókus.

Sokszínű társulat áll össze az Újszegedi Szabadtéri Színpad július 19-i nyitóprodukciójához: olyan nagyszerű művészek is fellépnek Moliére komédiájában, a Don Juanban, mint Jakab Tamás, Csákányi Eszter, Kulka János és Bodrogi Gyula. Azonban néhány színész és alkotó nevét még titokban tartotta a Szabadtéri – most erre a meglepetésre is fény derül.

Szkéné színház

A magyar színházi szcéna egyik ikonikus alakja, színész-rendezője, Zsótér Sándor lép a Koldus szerepében az újszegedi színpadra. Zsótér nevét számos emlékezetes szegedi produkció is fémjelzi, idén nyáron pedig a Herczeg T. Tamás és O. Horváth Sári rendezőpáros felkérésére szerepet vállalt a Don Juanban. Don Juan embereit alakítja három, Szegeden jól ismert személy; a néma szerepeket Geréb Ágnes, Odorics Ferenc és Andróczi-B. József játssza.

Jakab Tamás és Balog József a tavaly bemutatott Moliére darabban, az Úrhatnám polgárban. A jelmezeket és a díszletet Bianca Imelda Jeremias tervezte.

Nemcsak a szereplőgárda, hanem a látványtervező személye is garantálja az izgalmakat: Bianca Imelda Jeremias a fantáziadús, „beszédes” jelmezeivel és kreatív színpadi tereivel megkoronázza az egyébként is világklasszis darabot. Aki pedig a szavakon túli Don Juant keresi és találja meg, Szirtes Edina Mókus: a sokoldalú világzenei művész a Moliére-komédia zeneszerzője.

Az immár teljes szereplő- és alkotógárda közös munkájának eredményét július 19-én, 20-án és 21-én láthatja az újra megnyíló Újszegedi Szabadtéri Színpadon a közönség.

További információk a www.szegediszabadteri.hu oldalon érhetők el.

A fotókat Dusha Béla készítette.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
John a Latinovitsban
Üvegcipő a Vígszínházban

Más művészeti ágakról

Roy Jacobsen: A láthatatlanok című regényéről
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés