bezár
 

zene

2018. 01. 17.
Az énekes dobos
Kaszás Péter: You Are The One – Klippremier
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az énekes dobos Kaszás Péter dobos és énekes 2016-ban Infinity Project címmel saját albummal jelentkezett, amelyért 2017-ben megkapta az év hazai jazz albumáért járó Fonogram-díjat. Az album kedvelt dala, a You Are The One 2018. januárjában klipp formájában is bemutatkozik. A szerzemény 2018. február 24-én a Dobosok Farsangján és május 10-én a Budapest Jazz Club-ban is hallható az album más szerzeményei mellett.

Az Al di Meola magyar zenésztársaként is ismert Kaszás Péter rendszeresen fellép a világ legnagyobb zenei fesztiváljain, többször megfordult a Montreux Jazz Fesztiválon is, ahogy Milánó és Tokiói neves klubjaiban is. A 2016-os lemez megjelenése óriási vágya volt már évek óta, pontosan azért, mert olyan dolgot szeretett volna teremteni, aminek van mondanivalója, amiből kiderül, hogy ki ez az ember és zenész, akit Kaszás Péter néven ismernek.

„Az éneklés mindig is érdekelt, de sose vállaltam be igazán, nem is alakult úgy soha, hogy kellett volna. Nagyon inspirál énekes zenét és szöveget írni, illetve, hogy hogyan lehet egy hangulatot elkapni, akár a legegyszerűbb dallammal vagy szöveggel.”

You Are The One című dal (zene - Kaszás Péter; szöveg Jno-Finn Vivian) talán az egyik legfontosabb az Infinity Project-ről. 

Intim hangulata van mégis határozottságot sugall. A dallamon és a mondanivalóján a van a hangsúly, ezért is  minimál a hangszerelés. A klip elég lassan készült el, hiszen Péter külföldi elfoglaltáságai miatt nehéz volt időpontot egyeztetni a zenekarral, leginkább ez volt az oka annak, hogy ilyen sokat kellett várni az első klipre.

Zenekar:

Kaszás Péter - ének, dob

Bubenyák Zoltán - zongora

Kolta Gergő – basszusgitár

Kaszás Péterről

A többszörös díjnyertes dobos, zeneszerző és énekes Kaszás Péter több mint 20 éve van jelen a hazai és nemzetközi zenei életben. 2009 óta a világhírű gitárművész Al Di Meola zenekarának a tagja és olyan kiemelkedő művészekkel játszik együtt mint Gonzalo Rubalcaba vagy Maraca.

A zenei pályáját háromévesen kezdő Kaszásra a jazz legenda Buddy Richről látott videó komoly benyomást tett. Hatévesen már klasszikus ütőzést tanult, majd tizenegy évesen megkapta élete első dobszerelését. Tizenöt évesen már több zenekar tagja volt. Nem sokkal később Arany Dobverő Díjjal Jutalmazták. 2005-ben megnyerte a Yamaha által szervezett Songwriting Contestet Tokyoban. 2009-ben ARTISJUS díjat kapott, 2007-ben ösztöndíjat nyert a világhírű bostoni Berklee College of Music-ba.

Kaszás az elmúlt tizenöt évben számos lemezen működött közre; munkái közül kiemelkedő az Al Di Meolával felvett Pursuit of Radical Rhasody című lemez, amely latin Grammy díj jelölést is kapott.

A lemezfelvételek mellett Kaszás rendszeresen turnézik és olyan fesztiválokon illetve klubokban lép fel mint a Montreux Jazz Fesztivál, a North Sea Jazz Fesztivál, a Marciac Jazz Fesztivál, a Dresden Jazz Fesztivál, a Montreal Jazz Fesztivál, a Curacao Jazz Fesztivál, a Gent Jazz Fesztivál, a Ronnie Scott’s, a Casino de Paris, valamint a Blue Note Milánóban és Tokióban.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
Recenzió Ábrahám Márta: Chaconne-kézikönyvéről

Más művészeti ágakról

irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés