bezár
 

gyerek

2018. 01. 18.
A vers világa – illusztrációs pályázat középiskolásoknak
Középiskolások pályázhatnak a Szívlapát című kötet bármely versével kapcsolatos illusztrációval
Tartalom értékelése (2 vélemény alapján):
A szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár együttműködve a Művészeti Szakgimnáziummal (Szombathely, Paragvári u. 77.) országos képzőművészeti pályázatot hirdet középiskolásoknak. A pályázat célja, hogy népszerűsítse a középiskolások körében a versolvasást, megmutassa, miként értelmezik a fiatalok kortárs költők alkotásait, a képzőművészet segítségével felmutassa a megszerezhető élmény és interpretáció sokszínűségét.

A pályázat témája a Szívlapát: Kortárs versek. (Szerk.: Péczely Dóra. 2017.) című versgyűjtemény, amely célzottan fiatalok számára válogatott nyolcvanöt kortárs költő 150 alkotását tartalmazza. A kötet valamely verse által kiváltott élmény műalkotássá formálásával, vagy verséhez készült illusztrációval lehet pályázni. A pályamunkák szabadon választott technikával készülhetnek. Például rajzos, festészeti, grafikai, plasztikai vagy vegyes technikával készült munkákat, esetleg fotókat várnak a kiírók.

A pályamunkákat 50×70 cm-es méretre paszpartúrázva, kiállítható, keretbe helyezhető állapotban kérik beküldeni. A plasztikus alkotások bemutatását vitrinben tervezik. 

Az alkotásokat a Berzsenyi Dániel Könyvtár, 9700 Szombathely, Dr. Antall József tér 1. címre kérik eljuttatni 2018. április 20-ig, jeligés csomagolásban. A jeligéhez tartozó személyes adatokat (név, életkor, cím, telefonszám, email, a látogatott iskola és a felkészítő tanár megnevezése és email címe, továbbá a választott vers címe) zárt borítékban kérik a pályaműhöz csatolni.

A pályamunkákat képzőművész, művészettörténész, irodalomtörténész tagokból álló zsűri értékeli. A zsűri elnöke Cebula Anna művészettörténész, a Szombathelyi Képtár igazgatója. A legjobbakat kiállításon mutatja be a könyvtár. A kiállítás megnyitója és az ünnepélyes eredményhirdetés 2018. május 23-án lesz.

Az első három helyezett alkotás, amely a könyvtár tulajdonában marad, díjazásban részesül.

I. helyezett 50 ezer Ft
II. helyezett 40 ezer Ft
III. helyezett 25 ezer Ft

Az Életünk irodalmi, művészeti és kritikai folyóirat a legjobb munkákból 15-öt beválogat illusztrációként aktuális számába.

A benyújtott pályaművek a kiállításokat követően, júliustól átvehetők a Berzsenyi Dániel Könyvtárban.

A pályázattal kapcsolatban érdeklődni lehet, Waldinger Dórától +36-94-513-540, Boros Ferenctől +36-94-513-547 telefonszámon, illetve a versvilaga@gmail.com email címen.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden
Interjú Révész Emese művészettörténésszel
gyerek

Családi napot tart a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár szombaton

Más művészeti ágakról

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban
Závorszky-Simon Márton képei a Vízivárosi Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés