bezár
 

gyerek

2018. 04. 24.
Folytatódik az Aranyfeszt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Folytatódik az Aranyfeszt A márciusban indult online amatőr középiskolai rövidfilm fesztivál és verseny április 30-ig várja a második fordulóra a videókat! A hatfordulós verseny első körében három nevezés érkezett, amelyek már biztosan bejutottak a döntőbe. A közönségszavazáson legtöbb szavazatot kapott film alkotói ajándékban részesültek.

Az Arany János 200 Emlékév keretében középiskolásoknak meghirdetett online rövidfilm fesztivál és verseny Arany Jánosról vár 1-20 perces rövidfilmeket. Tartalmi és formai kikötések nincsenek, minden olyan középiskolások által - korábban vagy speciálisan erre a fesztiválra - készített mozgókép és animáció részt vehet a vetélkedésben, amely művein, életén vagy bármilyen más aspektusán keresztül kapcsolódik Arany Jánoshoz. 

A KEDD Animációs Stúdió szervezésében zajló fesztivál különlegessége, hogy a verseny fél éven keresztül tart, amelyhez  a havonta zajló fordulók során bármikor lehet csatlakozni. Egy alkotó, alkotócsapat több filmmel és több fordulóban is nevezhet. 

Pályamunkákat minden hónap végéig lehet az egyes fordulókra beküldeni. A verseny 2018. március 1. és augusztus 31. között tart. A beküldött rövidfilmek az adott hónapban zajló fordulón vesznek részt. Az egyes fordulók végén a közönség szavazza meg, melyik három alkotás jut a döntőbe a szakmai zsűri elé.

A hat fordulón összesen 18 döntőbe került mű közül választja ki a zsűri, melyik film kapja a Fesztivál Nagydíját. Kiosztásra kerül még a Legjobb Színész/Színésznő, a Legjobb Rendezés és a Legjobb Animációs Film Díja, a Közönségdíj, valamint a Legeredményesebb Iskolák Különdíja is. A szakmai zsűri 2018. október 13-án nagyszabású Díjátadó Gála keretében adja át az értékes díjakat.

Az első forduló eredménye
Makó, Nyíregyháza, Zalaegerszeg – három vidéki nagyvárosból érkezett be az első forduló három alkotása, amelyek így már biztosan döntősök. Ebből kettő csoportos munka: gimnáziumi osztályközösségek dolgozták fel Arany egy-egy balladáját. A harmadik, Arany utolsó, betegséggel teli napjai által inspirált, személyes hangvételű mű egyéni alkotás. 
Az első fordulóra beérkezett videók megtekinthetők az Aranyfeszt YouTube oldalán

A közönség szavazati alapján a márciusi első fordulót a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Csány László Szakgimnáziumának alkotócsoportja nyerte a Tengeri hántás című munkájával. A nyertes videó alkotói jutalmul a Csodák Palotájába kaptak belépőjegyet. 

A második forduló
A versenyből még öt forduló van hátra, a második fordulóra április 30-ig lehet Arany-rövidfilmekkel nevezni.

Az Aranyfeszt várja az újabb nevezéseket. Amennyiben a diákok iskolájukat is regisztrálják, az intézmény automatikusan részt vesz az iskolák versenyében. Az hat hónap alatt legtöbb lájkot begyűjtő két regisztrált középiskola megkapja a Legeredményesebb Iskola Különdíját: a Móra Könyvkiadó nagyértékű könyvjutalmát.

További információ: 

A verseny hivatalos honlapja itt található.

Csejdy Réka projektvezető 
info@aranyfeszt.hu | reka@kedd.net | + 36 70 416 9134 

Fodor Krisztina sajtókapcsolatok 
info@aranyfeszt.hu | pr@kedd.net | + 36 70 546 0838 |

 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Kristyna Litten: 80 kutyával a Föld körül
gyerek

Már lehet nevezni a Pagony Kiadó gyerekirodalmi és illusztrációs pályázatára

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés