bezár
 

gyerek

2018. 09. 21.
Építs bunkit és találkozz egy Kucok mesehőssel!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Építs bunkit és találkozz egy Kucok mesehőssel! Minden gyereknek szüksége van egy titkos rejtekhelyre, egy eldugott kis kucokra, ahol határtalanul kalandokra indulhat a fantázia, és mások a szabályok, mint a hétköznapi életben. Éppen egy ilyen mesebeli zugot rendez be számukra a Tünet Együttes, ahol a gyerekek segítségét kérik az eltűnt királykisasszony felkutatásához és az éjszaka lidérceinek elűzéséhez. Kucakfalva lakói izgalmas útra indítják a hős kisgyerekeket, amin találkozhatnak az egyszemű óriással, a rozsdás robottal és a lila hangyásszal is.

Ezúttal nem kell egy széken ülni az egész előadás alatt: a Kucok egy mozgásos-zenés foglalkozással egybekötött interaktív színházi előadás, amin szabad a mozgás, a kiabálás, a kötetlen játék.

„Barátságos jelmezekbe bújtatott, a gyerekekre odafigyelő játszótársak, valódi hangszerek, eleven zenészek, emberi hangok és emberi léptékek. A közös cselekvés, az együttlét öröme határozza meg az előadás hangulatát. Fontos lenne, hogy minél több családban, óvodában, de még az elemi iskolában is érezhető legyen a kucok melege.” (Szilágyi Zsuzsa, Revizor)

Mozgalmas színházi játék

A darab kapcsán egy felhívást is szervezünk a kicsik körében: mivel nincs olyan gyerkőc, aki valaha ne épített volna bunkit magának – akár a hálószobába párnákból, akár az udvaron ágakból és levelekből – most szeretnénk megkeresni az ország legszuperebb titkos kucokját! Amennyiben úgy érzed, a te gyerekedé a befutó, készítsetek róla egy fotót, és küldjétek el a pr@tunetegyuttes.hu címre. A legszebb bunki tulajdonosa kiválaszthatja kedvenc mesehősét a Kucokból, mi pedig találkozót szervezünk nekik!

Ha a szülők kellőképpen kijátszották magukat gyermekeikkel, számukra is ajánlunk két előadást az esti idősíkra: ezek a Burok, valamint az Ez mind én leszek egykor. Előbbi a szülés- és születésélmény euforikus és katartikus élményét dolgozza fel a táncosnők tapasztalásain keresztül, míg utóbbi egy személyes leltár, melyben egyszerre van jelen a kislány, a középkorú nő és az öregasszony.

Következő Kucok előadás: 2018.10.06. 15:30 és 17:00, Jurányi
Burok: szeptember 25, Trafó
Ez mind én leszek egykor: október 11, Jurányi

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Révész Emese: Mentés másként - Könyvillusztráció tegnapról mára
Jean-Claude Mourlevat A Visszafelé-folyó című regényéről
gyerek

Családbarát és Közösségi Múzeum Családbarát és Közösségi Múzeum
Családbarát és Közösségi Múzeum díjat kapott a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria
gyerek

Különleges gyerekhősök, avagy mi van a Disney és Pixar filmeken túl?
A gyerekeket szólítják meg a filmek a Cinemirán

Más művészeti ágakról

Interjú Vámosi Katalin operaénekessel, aki számára fontos az énektechnika, a magyar-, német- és franciaországi szakmai tapasztalatok és a családja
art&design

Letnji bioskop Letnji bioskop
A magyar performansz története 1966–2018 (9): Szerbiai magyar performansz: Nyári Mozi (1988-89)
irodalom

Hol van az út Esterházy Péterhez? Hol van az út Esterházy Péterhez?
Péczely Dórával és L. Varga Péterrel beszélgettünk


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés