bezár
 

gyerek

2018. 09. 21.
Építs bunkit és találkozz egy Kucok mesehőssel!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Építs bunkit és találkozz egy Kucok mesehőssel! Minden gyereknek szüksége van egy titkos rejtekhelyre, egy eldugott kis kucokra, ahol határtalanul kalandokra indulhat a fantázia, és mások a szabályok, mint a hétköznapi életben. Éppen egy ilyen mesebeli zugot rendez be számukra a Tünet Együttes, ahol a gyerekek segítségét kérik az eltűnt királykisasszony felkutatásához és az éjszaka lidérceinek elűzéséhez. Kucakfalva lakói izgalmas útra indítják a hős kisgyerekeket, amin találkozhatnak az egyszemű óriással, a rozsdás robottal és a lila hangyásszal is.

Ezúttal nem kell egy széken ülni az egész előadás alatt: a Kucok egy mozgásos-zenés foglalkozással egybekötött interaktív színházi előadás, amin szabad a mozgás, a kiabálás, a kötetlen játék.

„Barátságos jelmezekbe bújtatott, a gyerekekre odafigyelő játszótársak, valódi hangszerek, eleven zenészek, emberi hangok és emberi léptékek. A közös cselekvés, az együttlét öröme határozza meg az előadás hangulatát. Fontos lenne, hogy minél több családban, óvodában, de még az elemi iskolában is érezhető legyen a kucok melege.” (Szilágyi Zsuzsa, Revizor)

Mozgalmas színházi játék

A darab kapcsán egy felhívást is szervezünk a kicsik körében: mivel nincs olyan gyerkőc, aki valaha ne épített volna bunkit magának – akár a hálószobába párnákból, akár az udvaron ágakból és levelekből – most szeretnénk megkeresni az ország legszuperebb titkos kucokját! Amennyiben úgy érzed, a te gyerekedé a befutó, készítsetek róla egy fotót, és küldjétek el a pr@tunetegyuttes.hu címre. A legszebb bunki tulajdonosa kiválaszthatja kedvenc mesehősét a Kucokból, mi pedig találkozót szervezünk nekik!

Ha a szülők kellőképpen kijátszották magukat gyermekeikkel, számukra is ajánlunk két előadást az esti idősíkra: ezek a Burok, valamint az Ez mind én leszek egykor. Előbbi a szülés- és születésélmény euforikus és katartikus élményét dolgozza fel a táncosnők tapasztalásain keresztül, míg utóbbi egy személyes leltár, melyben egyszerre van jelen a kislány, a középkorú nő és az öregasszony.

Következő Kucok előadás: 2018.10.06. 15:30 és 17:00, Jurányi
Burok: szeptember 25, Trafó
Ez mind én leszek egykor: október 11, Jurányi

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kristyna Litten: 80 kutyával a Föld körül
gyerek

Februárban mutatja be új előadását az Art-ravaló

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés