bezár
 

gyerek

2018. 11. 10.
Budapest Nap és megismételhetetlen színházi előadás a Bartók Pagonyban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Budapest Nap és megismételhetetlen színházi előadás a Bartók Pagonyban Buda, Pest és Óbuda egyesítésének ünnepén sok játékkal, programokkal és egy különleges vándorszínházi előadással vár mindenkit november 17-én a Bartók Pagony.

Az ingyenes rendezvény programjai:

10:00 Minikoncert Lackfi János Belvárosi gyümölcsök című verseskötetéből – Molnár György és Lackfi Johanna zenél

10:30 Az Amíg utazunk Műhely bemutatja “Egyesüljünk Budapestté” című interaktív játékát, Gévai Csillával. Ha 4-12 éves gyerek vagy, és szeretnél Buda, Pest vagy Óbuda lenni játékból, hogy aztán egy csodaragasztóval összeragasszunk Budapestté, akkor itt a helyed! Ez a ragasztó olyan erős, hogy már 145 éve összetartja Budát, Pestet és Óbudát. Mikor megtörtént az egyesülés, megtapsoljuk magunkat, és jól le is rajzoljuk azt a hidat, ami Budapesten 2073-ban fog felépülni.

10:30-12:30 Bolyongások Budapesten – Arcok a budapesti házakon: fényképes-rajzos memóriajáték-készítés a Két Egérrel

11:30 Mesélő Budapest – Budapest kvíz Tittel Kingával, a könyv szerzőjével

12:00 Mi? Micsoda? Budapest – múzeumpedagógiai programon a Tessloff Kiadóval

Közben: 10:00-13:00 Amíg utazunk társasozás, Játék a Budapest Böngészővel

17:00 Budapest a Pagony könyveiben – kiállításmegnyitó – A kiállító illusztrátorokkal és szerzőkkel Veiszer Alinda beszélget, felolvas Mórocz Adrienn

Vendégeink: Baranyai B. András, Dániel András, Gévai Csilla, Gyöngyösi Adrienn, Kertész Erzsi, Kiss Noémi, Kőszeghy Csilla, Mészöly Ágnes, Molnár T. Eszter, Nagy Norbert, Pásztohy Panka

17:00 Kézműves foglalkozás – Budapest a gyerekkönyvekben

18:00 Díjátadó – „Nekem Budapest...” fotópályázat, valamint „Nézzük máshogy” kritika- és szépírói pályázat

Este héttől pedig: Buda113pest – Budapesti Helytörténetek Másképp – Vándorszínház –Térspecifikus felolvasószínház a Budapest Off novellaantológia alapján.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztráció itt.

13 novella – 13 helyszín – Vándorszínház a Pagony tereiben

Egyszeri, megismételhetetlen színházi bemutató a Bartók Pagonyba! Buda és Pest egyesítésének ünnepén a Pagony Könyvesbolt eddig rejtett, labirintust idéző terei alakulnak át Budapest különböző emblematikus helyszíneivé a Schermann Márta rendezte előadáson.

Az előadás a Tilos az Á Könyvek Budapest OFF című antológiájában megjelent novellákat dolgozza fel. A kötetben kortárs szerzők egy-egy budapesti városrészből merítenek inspirációt ahhoz, hogy kamasz szereplőkkel, kamaszok számára írjanak mai történeteket. A Tilos az Á Könyvek és Faktor Terminál együttműködéséből megszületett könyvet a 89. Ünnepi Könyvhéten mutatták be. A kötet novelláira építő előadáson az érdeklődők végigbarangolhatnak, elidőzhetnek vagy épp eltévedhetnek egy a rendhagyó városi túrán kortárs magyar szerzők szövegeit hallgatva, és találkozhatnak a szerzőkkel is.

Szereplők:

Góbi Rita, Pallagi Melitta, Lovas Dániel, Pálya Pompónia, Mórocz Adrienn, Messaoudi Emina, Sipos György, Sipos Vera, Nemes-Takács Kata, Kemény Zsófi, Berkes Bence, Gacsal Ádám, Horváth Kristóf, Csuha Bori

Szerzők:

Berg Judit, Dániel András, Gévai Csilla, Gimesi Dóra, Jeli Viktória, Kalapos Éva Veronika, Kemény Zsófi, Kertész Erzsi, Kiss Tibor Noé, Mészöly Ágnes, Molnár T. Eszter, Tasnádi István, Totth Benedek

Rendező: Schermann Márta

Sounddesigner: Árvai György

Produkciós asszisztens: Záhonyi Enikő

Dramaturg: Garai Judit

Hang- és fénytechnika: Kovács Ádám

Támogató: Pagony Kiadó, NKA

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

gyerek

Februárban mutatja be új előadását az Art-ravaló
gyerek

Kertész Erzsi regényéből készült előadás a Vojtina Bábszínházban

Más művészeti ágakról

Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
Magyar Széppróza Napja a Fiatal Írók Szövetségénél


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés