bezár
 

gyerek

2019. 11. 06.
Japán meseillusztrációk a Deák17 Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Japán meseillusztrációk a Deák17 Galériában November 8-án nyílik a Deák17 Galériában a Pirospozsgás mesék című kiállítás Satoe Tone japán művésznő gyerekkönyv-illusztrációiból. November 12-től múzeumpedagógiai foglalkozás is indul a kiállításhoz Mesére fel! címmel, amely a 7-10 éves korosztálynak, iskolás csoportoknak szól. A 10-14 éves diákoknak a Tervezz saját gördeszkát foglalkozást ajánlják. November 23-án a Galéria új múzeumpedagógiai kiadványának lesz a bemutatója, november 30-án pedig a Világjáró gyerekek programra invitálják a családokat, ahol Görögország lesz a vendég!

Kiállítás
PIROSPOZSGÁS MESÉK – SATOE TONE ILLUSZTRÁCIÓI

2019. november 8 - december 14.

Pirospozsgás mesék Satoe Tone japán illusztrátor munkáit harmadik alakommal tekintheti meg a magyar közönség Budapesten. Alkotásaiban felfedezhetők a hagyományos japán művészeti alapok, de a modern európai trendek nyomai is. Finom, álomszerűen légies ábrázolásai nem csak a gyermekek, de szüleik szívét is rabul ejtik.

Együttműködő partnerek: Japán Alapítvány Budapesti Iroda, Budapesti Illusztrációs Fesztivál
Megnyitó: 2019. november 8. 17:00
Vendég: Satoe Tone, gyermekkönyv-illusztrátor

Múzeumpedagógiai foglalkozás

MESÉRE FEL!
2019. november 12. és december 13. között kérhető, csoportoknak

Mesére fel Miután a foglalkozáson megismerkedtünk Satoe Tone alkotásaival, meséinek főhőseivel és helyszíneivel, mindenki elkészítheti saját meseillusztrációját. A foglalkozáson hangsúlyt kap a szereplő, a helyszín és a cselekmény, valamint az előtér-háttér fogalma, majd ezek segítségével mindenki megalkothatja saját főhősét, akit aztán egy varázslatos és egyedi világban helyezhet el. 

Időigény: 75-90 perc.

Múzeumpedagógiai foglalkozás

TERVEZZ SAJÁT GÖRDESZKÁT!
2019. november 5. és december 13. között kérhető, csoportoknak

TERVEZZ SAJÁT GÖRDESZKÁT! A gördeszka több mint egy sporteszköz, a gördeszkázás pedig több mint egy sportág. A gördeszka lehetőséget ad az önkifejezésre és a kreativitás kibontására, mivel egy olyan felület, amit mindenki saját maga díszíthet. A foglalkozáson röviden megismerkedünk a gördeszkázás hazai történetével és a kiállított deszkákból kiindulva mindenki elkészítheti saját gördeszka makettjét, amelyet egyedileg díszíthet rajzzal, kollázzsal.

Időigény: 60-75 perc.

Egy múzeumpedagógiai foglalkozásra egy osztály, vagy egy csoport jelentkezhet, ami 8-30 fős létszámú.
Jelentkezni a muzeumpedagogia@deak17galeria.hu címre küldött email útján lehetséges.

Program
KÖNYVBEMUTATÓ: A KÖR NÉGYSZÖGESÍTÉSE 2.

2019. november 23. szombat, 9:30 - 13:00

KÖNYVBEMUTATÓ: A KÖR NÉGYSZÖGESÍTÉSE 2. A Kör négyszögesítése 2. című kiadvány a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria 2017/2018. évi múzeumpedagógiai foglalkozásainak összefoglaló kézikönyve. Kit mivel gazdagít, ha testközelben találkozhat kortárs művészeti alkotásokkal? Kit hogyan formál és befolyásol, ha egyénileg és közösségben is kifejezheti önmagát? A kézikönyv művészetpedagógiai módszertani példatára kiindulást, fogódzót nyújt a felnőttek számára, hogy kisebb-nagyobb közösségeikkel együtt bátran belemerüljenek a kortárs művészetbe, hogy új oldalról ismerhessék meg önmagukat és másokat, egymást is.

A könyvbemutató programja:
9.30 Köszöntő, bevezető - Kaposi Dorka galériavezető
10.00 Nyári Táborok tapasztalatai - Szarvák Antal előadása
10.30 Meseváros Budapest felfedezése a gyermekkönyvek illusztrációin keresztül - Tóth Eszter előadása
11.00-11.30 szünet
11.30 Workshop - Vad Réka múzeumpedagógus

Az eseményen való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött
Regisztrálni itt lehet.

Program
VILÁGJÁRÓ GYEREKEK - GÖRÖGORSZÁG

2019. november 30. szombat 9:30-12:30

VILÁGJÁRÓ GYEREKEK - GÖRÖGORSZÁG A Világjáró Gyerekek családi programsorozatunkon a világ különböző országainak meséi, szokásai elevenednek meg, sőt a gyerekek kreatív foglalkozások keretén belül még jobban elmerülhetnek a nemzetek kultúrájában, hagyományaiban. November 30-án Görögország lesz a vendég! Ajánlott életkor: 3-10 év. Együttműködő partner: Görög Intézet. A programon való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a Deák17 Galéria honlapján lehet, itt.

Cím: Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria - 1052 Deák Ferenc utca 17. I. emelet
Nyitvatartás: Kedd - péntek: 10:00 - 18:00 / Szombat: 09:00 - 13:00 / Vasárnap és hétfőn: zárva
A kiállítások, múzeumpedagógiai foglalkozások és programok díjmentesen látogathatók.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés