bezár
 

gyerek

2020. 02. 24.
Kazinczy mint apa
Kerekasztal-beszélgetés a Petőfi Irodalmi Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kazinczy mint apa Február 21-én, pénteken Kazinczy mint apa - Nevelői szándék a gyerekirodalom előtt címmel előadást és kerekasztal-beszélgetést szervezett az Ifjúsági és Gyerekirodalmi Centrum a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Szolyka Hajnalka, a Debreceni Egyetem Irodalom- és Kultúratudományi Doktori Iskolájának hallgatója előadásában Kazinczy Ferenc apai és nevelői szerepkörei felől közelítette meg a gyerekirodalom témáját. Beszélgetőtársa Poros Júlia, a békásmegyeri Veres Péter Gimnázium tanára, a Péterfy Gergely Kitömött barbár című, AEGON-díjas regényéről készült, a Magyartanárok Egyesülete sorozatában megjelent óravázlatok szerzője. 

A beszélgetést Hermann Zoltán irodalomtörténész, a KRE BTK oktatója moderálta.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

gyerek

Mini Textúra és bábkiállítás a Nemzeti Galériában Mini Textúra és bábkiállítás a Nemzeti Galériában
Képzőművészet, irodalom és színház egyben, gyerekeknek

Más művészeti ágakról

Kékszakállú-thriller a Bayerische Staatsoperből
art&design

Pluszt adni a történetekhez Pluszt adni a történetekhez
Interjú Futaki Attila képregényrajzolóval a képregény műfajról, az alkotás folyamatáról, a különböző műfajok viszonyáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés