bezár
 

építészet

2020. 09. 25.
A Magyar Zene Háza nyerte el a „Világ Legjobb Zenei Célú Fejlesztése” díjat
Az amerikai Music Cities Awards a legjobbnak minősítette a készülő épületet
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Zene Háza nyerte el a „Világ Legjobb Zenei Célú Fejlesztése” díjat Szeptember 23-án rendezték meg a világ egyik legrangosabb zenei-szakmai találkozójának, az amerikai Music Cities Awardsnak díjátadó ünnepségét. A vírusvédelmi előírások miatt 2020-ban a már tizedik alkalommal megrendezett eseményt online tartották meg, ahol a zeneipar legjelentősebb szereplői immár kilenc kategóriában díjazták a legjobb zenei kezdeményezéseket. A Magyar Zene Háza a legjobb európai fejlesztésként előbb kategóriájának dobogósai közé került, majd elhozta a „Best Use Of Music In Property Development/Real Estate”, vagyis a „Világ legjobb zenei célú fejlesztése” kategória fődíját – értesítette a Városliget Zrt. a prae.hu mávészeti portált.

A rangos zsűri a pályázatok értékelésekor a minőséget, az egyediséget, a projekttervezést, az innovációt és a fenntarthatóság iránti elkötelezettséget vizsgálta, és kiemelték, hogy a Magyar Zene Háza esetében az győzte meg őket, hogy az épület látványos kinézete összhangban áll az azt megtöltő zenei tartalommal; az épület funkciók szerinti hármas felosztása - múzeumi, előadóművészeti, oktatási – a térben is jól elkülönül.

A hírt Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója jelentette be, aki nyilatkozatában az épülettel kapcsolatban azt is kifejtette, hogy „a Magyar Zene Háza építése jó ütemben halad, az épület szerkezetkész állapotban van, már látható az ikonikus tetőzete és az Európában egyedülálló méretű, monumentális üvegfalai. A nagyközönség 2021 végén veheti majd birtokba a zenei beavató intézményt.” A vezérigazgató azt is elmondta, hogy a díj igazolja a Liget Budapest Projekt keretében történő városfejlesztés sikerét, mely nem csupán a Liget, de a főváros és egész Magyarország nemzetközi megítélését is erősíti, s azt mutatja, hogy a Magyar Zene Háza fontos szerepet fog játszani abban, hogy a Városliget újra a családi programok és a kulturális élet központjává váljon.

A Sou Fujimoto világhírű japán építész összhangra törekvő látásmódjának és Batta András csapatának tartalmi koncepciójának ötvözéséből létrejövő épületprojekt nem először ért el nemzetközi sikert, hiszen 2019-ben „A legjobb nemzetközi középület” elismerést, valamint az „Európa legjobb középülete” díjat nyerte el az International Property Awards-on. A környezetbarát épülettel a tervezők törekszenek arra, hogy a belső és külső tér között létrejövő harmonikus átmenetet jöjjön létre, ehhez a természetből és a zenéből egyaránt merítettek.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

építészet

A Magyar Zene Háza nyerte el a „Világ Legjobb Zenei Célú Fejlesztése” díjat
Az amerikai Music Cities Awards a legjobbnak minősítette a készülő épületet
építészet

A többléptékű város nyomában A többléptékű város nyomában
Smart city és azon túl
építészet

Organikus városok Organikus városok
Bornemisza Eszter: Városi hegek

Más művészeti ágakról

gyerek

13 Pagony könyv az évtized legjobb gyerekkönyvei között!
A zsűri szavazatai alapján a Boszorkánycica az évtized gyerekkönyve!
irodalom

A „lehetséges irodalom” műhelytitkai A „lehetséges irodalom” műhelytitkai
Hommage à Zemplényi Ferenc


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés