bezár
 

gyerek

2020. 10. 08.
Grimm-mesék, fénytanórák és veszélyeztetett állatok utolsó szavai
Helyszíni és online programok októberben a Deák17 Galériában
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Grimm-mesék, fénytanórák és veszélyeztetett állatok utolsó szavai A Deák17 Galéria időszaki kiállítások mellett - a kialakult vírushelyzetre való tekintettel - még több otthonról élvezhető online programmal, letölthető digitális tartalommal készül az egyre hűvösebb októberi napokra.

1 Az október 22-ig látogatható ÉLT EGYSZER EGY… című tárlathoz két online kísérőprogram is megrendezésre kerül a hónapban. Október 7-én Meggyesházi Éda ad online cimbalomkoncertet, október 14-én papírszínházi előadással összekötött meseolvasást közvetít a Galéria. Mindkét eseményt a Deák17 Galéria Facebook-oldalán élőben követhetik az érdeklődők. A kiállításhoz 7-10 éveseknek játékos, a honlapról letölthető otthoni foglalkozást is kitalált a Galéria múzeumpedagógusa. A szülői vagy tanári segítséggel végigkövethető foglalkozás révén a gyerekek érdekes ismeretekre tehetnek szert például arról, hogy kik azok a Grimm-testvérek, melyek a legismertebb Grimm-mesék, mi az illusztráció, és hogy hogyan készül a kollázs.

Részletek: http://www.deak17galeria.hu/kiallitasok/elt-egyszer-egy

2 Októberben tovább folytatódik a Galéria FAKULTATÍV FÉNYTANÓRÁK című ismeretterjesztő videósorozata. A videók a természettudományok és a kortárs művészet közös metszéspontját keresve nemcsak meglepő optikai tüneményeket, otthon is elvégezhető kísérleteket és ezek tudományos hátterét mutatják be, hanem olyan kortárs képzőművészeket és alkotói csoportokat is, akiknek munkáiban fontos szerepet kapnak a fénytani jelenségek, mint például a tükröződés, a fénytörés vagy a moiré jelenség.

Részletek: http://www.deak17galeria.hu/programok/fakultativ-fenytanorak

3  Ebben a hónapban indul az általános- és középiskolás diákokat megcélzó LAST WORDS című kreatív pályázat is. A debreceni NDK– Neue Debreczenische Kunst – művészcsoport és a Deák17 Galéria közös pályázata az emberi tevékenység környezetpusztító hatására, a biodiverzitás csökkenésére és a kihalás szélére sodort élőlények helyzetére kívánja felhívni a figyelmet. Mi lesz a végső üzenetük az emberiség számára? Az erre a gondolatra reflektáló alkotásokat technikai megkötés nélkül, digitális formában küldhetik el a pályázók a Galériának. Pályázati határidő: 2020. november 29.

Részletek: http://www.deak17galeria.hu/palyazatok/last-words

Október 23-án és 24-én, valamint október 31-én a Galéria zárva tart!
A kiállítások, múzeumpedagógiai foglalkozások és programok díjmentesen látogathatók.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

Ujj Zsuzsi és Darvas Kristóf estjéről
Bemutatták K. Horváth Zsolt új kötetét, A bundátlan Vénuszt, Prae Kiadó, 2021
Seregi Tamás: Jövőbe szédülő lendülettel, Prae Kiadó, 2021
irodalom

A hétköznapok esztétikája és a fantasztikus irodalom A hétköznapok esztétikája és a fantasztikus irodalom
Beszélgetés Keserű József új monográfiájáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés