bezár
 

irodalom

2021. 01. 16.
OGM fotónapló – 2020. december
6523
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Apám szociológus. Karácsony után arról beszélgetünk, hogy a francba’ lehet az, hogy a főváros által biztosított 7500 ingyen gyorstesztből csak 6523-at vettünk igénybe mi, tudatos budapesti polgárok. Hogy vajon hány gyütt-ment vidéki volt köztünk, akik nem akarták hazavinni a kórt.

Az ünnepek előtt logikusnak tűnt, hogy két húgommal csak akkor látogatjuk meg a vidéki ősöket, ha biztos nem fertőzzük meg őket. Először jött a hír, hogy egy belvárosi gyógyszertárban lehet gyorstesztet kapni, darabja 2800, nosza, vettem hatot. Kiléptem a patikából, és egyből kaptam az információt: lehet menni a Városház térre profikhoz, ingyen. Kapva kaptunk hát az alkalmon, azonnal regisztráltunk és nagyjából egy időpontra bejelentkezve vártuk apánkat, hogy hazavigye azt a gyerekét, aki negatív tesztet produkál. Háromból három negatív, így négyen sétálunk az autó felé, de se puszi, se pacsi.

Még a kocsiban sem vesszük le a maszkot, két órával később a lakásban sem. Kezet mosunk. Apám leül a kanapéra, míg én olvasom a teszt használati utasítását. A fejet hetven fokban hátra, ez kellemetlen lesz, és ezt a szót szorozd meg tízzel, előre elnézést, válassz orrlyukat, jó, most maradj így, kaparászni fogok, könnyezni fog a szemed, ez az, tehát jól csinálom. Azt meséltem, hogy a gyógyszerész csak úgy adta ki, hogy becsszó orvos végzi majd el? Emlékszem, kétértelmű szófordulattal nyugtattam meg, magamat is. Akkor most folyadék a kémcsőbe, mártogatás, csepp a tesztlapra. Maszkot vissza. Tizenöt perc várakozás után lépek apámhoz, és ki tudja, hány hét távollét után szorítom meg a kezét, gratulálok, negatív. Anyám felé fordulok, kérem a következőt.

Covid-teszt a Városház téren, 2020. december

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Oláh Gergely Máté --

Oláh Gergely Máté (1983). A Kodolányi János Főiskola angol nyelv- és irodalomtanár – kommunikáció szakán végzett 2006-ban. Reklámügynökségi munkája után jelenleg szabadúszó fotós, leginkább eseményfotókat, portrékat és utcafotókat készít, nem áll tőle távol a szociofotózás sem.


További írások a rovatból

irodalom

Szobor helyett hús-vér ember Szobor helyett hús-vér ember
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 7. nap
irodalom

Ez a modernné olvasós korszakom Ez a modernné olvasós korszakom
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 4. nap
irodalom

Propolisz Propolisz
Helyzetjel
irodalom

Mindig minden jó lesz Mindig minden jó lesz
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 3. nap

Más művészeti ágakról

art&design

Elköteleződve az arcok felé Elköteleződve az arcok felé
„… félig kép, félig fátyol …” – Gedő Ilka (1921–1985) grafikáiról és a Magyar Nemzeti Galéria legutóbbi kiállításáról
gyerek

Minden női szereplő én vagyok Minden női szereplő én vagyok
Interjú a Csáth Géza-díjas Elekes Dórával
Interjú Gábor Bencével, a Volt egyszer egy képregény alkotójával
Shelagh Delaney - Egy csepp méz a Radnótiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés