bezár
 

irodalom

2021. 01. 16.
OGM fotónapló – 2020. december
6523
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Apám szociológus. Karácsony után arról beszélgetünk, hogy a francba’ lehet az, hogy a főváros által biztosított 7500 ingyen gyorstesztből csak 6523-at vettünk igénybe mi, tudatos budapesti polgárok. Hogy vajon hány gyütt-ment vidéki volt köztünk, akik nem akarták hazavinni a kórt.

Az ünnepek előtt logikusnak tűnt, hogy két húgommal csak akkor látogatjuk meg a vidéki ősöket, ha biztos nem fertőzzük meg őket. Először jött a hír, hogy egy belvárosi gyógyszertárban lehet gyorstesztet kapni, darabja 2800, nosza, vettem hatot. Kiléptem a patikából, és egyből kaptam az információt: lehet menni a Városház térre profikhoz, ingyen. Kapva kaptunk hát az alkalmon, azonnal regisztráltunk és nagyjából egy időpontra bejelentkezve vártuk apánkat, hogy hazavigye azt a gyerekét, aki negatív tesztet produkál. Háromból három negatív, így négyen sétálunk az autó felé, de se puszi, se pacsi.

Még a kocsiban sem vesszük le a maszkot, két órával később a lakásban sem. Kezet mosunk. Apám leül a kanapéra, míg én olvasom a teszt használati utasítását. A fejet hetven fokban hátra, ez kellemetlen lesz, és ezt a szót szorozd meg tízzel, előre elnézést, válassz orrlyukat, jó, most maradj így, kaparászni fogok, könnyezni fog a szemed, ez az, tehát jól csinálom. Azt meséltem, hogy a gyógyszerész csak úgy adta ki, hogy becsszó orvos végzi majd el? Emlékszem, kétértelmű szófordulattal nyugtattam meg, magamat is. Akkor most folyadék a kémcsőbe, mártogatás, csepp a tesztlapra. Maszkot vissza. Tizenöt perc várakozás után lépek apámhoz, és ki tudja, hány hét távollét után szorítom meg a kezét, gratulálok, negatív. Anyám felé fordulok, kérem a következőt.

Covid-teszt a Városház téren, 2020. december

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Oláh Gergely Máté --

Oláh Gergely Máté (1983). A Kodolányi János Főiskola angol nyelv- és irodalomtanár – kommunikáció szakán végzett 2006-ban. Reklámügynökségi munkája után jelenleg szabadúszó fotós, leginkább eseményfotókat, portrékat és utcafotókat készít, nem áll tőle távol a szociofotózás sem.


További írások a rovatból

irodalom

Termőtestek Termőtestek
Sepsi László regényrészlete a Prae spekulatív fikció témájú számából
irodalom

47° 47′ 40″N 19° 02′ 05″E 47° 47′ 40″N 19° 02′ 05″E
Prae Műfordító Tábor, tábori napló, 6. nap
A Magyar Kultúra című kulturális folyóirat debütáló száma
irodalom

A kislányunk arca A kislányunk arca
Mécs Anna novellája a Prae folyóirat spekulatív fikció témájú lapszámából

Más művészeti ágakról

színház

Lépjünk ki a babaházból! Lépjünk ki a babaházból!
Kartonpapa a Szkénében
Gyerekkönyvek a koronavírusról
Magnus von Horn: SWEAT
színház

Kérek egy 7-es buszt! Kérek egy 7-es buszt!
A Táp Színház Gárdonyi Béla A megálló, avagy újra büdös semmisem című előadásáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés