bezár
 

gyerek

2021. 03. 03.
Középpontban a képregény
Képregénypályázatot hirdet a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeuma
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Középpontban a képregény A Budapesti Történeti Múzeum nyereményjátékra hívja a 3-8. osztályos tanulókat: vajon hogyan kerülhettek régi tárgyak a föld alá, és aztán hogyan jutnak el a múzeumba? Most egy-két kattintással megtekinthető a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum Középpontban a középkor 5.0 - Ásótól a vitrinig című virtuális kiállítása, ahol a vállalkozó szellemű fiatalok, kiválaszthatják a kedvenc tárgyukat, majd annak főszereplésével készült képregényükkel nevezhetnek a BTM pályázatára. Az alkotások később megtekinthetők lesznek a Facebookon, a kedvenceire pedig bárki szavazhat. A legjobb pályaművekből kiállítást szervezünk a múzeum újranyitását követően.

A BTM Vármúzeuma Középpontban a középkor 5.0 - Ásótól a vitrinig című kiállításához kapcsolódva képregénypályázatot hirdet 3-8. osztályos gyermekek számára. A pályázat főszereplője az elmúlt ásatási év legfontosabb eredményeit bemutató rendhagyó kiálltás. A Vármúzeum ezúttal nem a megszokott módon mutatja be a régész és a vele közvetlenül együtt dolgozó szakemberek munkáját. A pályázóknak nincs más dolga, mint kiválasztani egy kedvenc tárgyukat a virtuális kiállításból és készíteni egy 3-4 kockából álló képregényt, rövid leírással, amely bemutatja, hogy a „tárgya” vajon miként kerülhetett a föld alá, és végül hogyan jutott a múzeumba. A képregényekre a múzeumi zsűri mellett a közönség is szavazhat a BTM Vármúzeum Facebook-oldalán. Ráadásul a legtöbb Facebook voksot elnyerő alkotás közönségdíjban részesül. A legkiemelkedőbb pályaművekből kiállítást rendezünk a múzeumban. A pályamunkák beérkezési határideje: április 14. 16:00.

prae.hu

A nyereményekről és a pályázattal kapcsolatos további információ IDE kattintva érhető el.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Átadták az Év Gyerekkönyve Díjakat

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés