bezár
 

gyerek

2021. 03. 03.
Középpontban a képregény
Képregénypályázatot hirdet a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeuma
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Középpontban a képregény A Budapesti Történeti Múzeum nyereményjátékra hívja a 3-8. osztályos tanulókat: vajon hogyan kerülhettek régi tárgyak a föld alá, és aztán hogyan jutnak el a múzeumba? Most egy-két kattintással megtekinthető a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum Középpontban a középkor 5.0 - Ásótól a vitrinig című virtuális kiállítása, ahol a vállalkozó szellemű fiatalok, kiválaszthatják a kedvenc tárgyukat, majd annak főszereplésével készült képregényükkel nevezhetnek a BTM pályázatára. Az alkotások később megtekinthetők lesznek a Facebookon, a kedvenceire pedig bárki szavazhat. A legjobb pályaművekből kiállítást szervezünk a múzeum újranyitását követően.

A BTM Vármúzeuma Középpontban a középkor 5.0 - Ásótól a vitrinig című kiállításához kapcsolódva képregénypályázatot hirdet 3-8. osztályos gyermekek számára. A pályázat főszereplője az elmúlt ásatási év legfontosabb eredményeit bemutató rendhagyó kiálltás. A Vármúzeum ezúttal nem a megszokott módon mutatja be a régész és a vele közvetlenül együtt dolgozó szakemberek munkáját. A pályázóknak nincs más dolga, mint kiválasztani egy kedvenc tárgyukat a virtuális kiállításból és készíteni egy 3-4 kockából álló képregényt, rövid leírással, amely bemutatja, hogy a „tárgya” vajon miként kerülhetett a föld alá, és végül hogyan jutott a múzeumba. A képregényekre a múzeumi zsűri mellett a közönség is szavazhat a BTM Vármúzeum Facebook-oldalán. Ráadásul a legtöbb Facebook voksot elnyerő alkotás közönségdíjban részesül. A legkiemelkedőbb pályaművekből kiállítást rendezünk a múzeumban. A pályamunkák beérkezési határideje: április 14. 16:00.

A nyereményekről és a pályázattal kapcsolatos további információ IDE kattintva érhető el.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

gyerek

Ünnepeljük könnyűzenével a gyermeknapot
Május 29-én 10h-15h közt minden a gyermekeknek szól a Müpa körül
gyerek

Pagonyfeszt a Dürer kertben Pagonyfeszt a Dürer kertben
Családi program május 22-én
gyerek

Meséljük együtt az ünnepeket! Meséljük együtt az ünnepeket!
Bajzáth Mária: Kerek élet fája, Lampion Könyvek, 2022
gyerek

Fejbecsap és fogvatart Fejbecsap és fogvatart
Beszélgetés Péczely Dórával, a Szevasz antológia szerkesztőjével

Más művészeti ágakról

Balogh Máté és Tornyai Péter kantátáinak előadása
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Janca Ákos válaszol
Pintér Tibor: Hangok és szavak erdeje könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés