bezár
 

gyerek

2021. 03. 29.
Műtárgyak a megállókban
Egy műtárgy – egy kérdés az őskortól a népvándorlás koráig
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Műtárgyak a megállókban Egy műtárgy - egy kérdés címmel hirdetett játékot az Aquincumi Múzeum, amelynek gyűjteményéből a Kisföldalatti megállóiban plakátokon mutatnak be műtárgyakat, mellettük egy-egy megválaszolandó kérdéssel. A koronavírus-járvány miatt a múzeumok hónapok óta zárva tartanak, ezért minden intézmény, így az Aquincumi Múzeum is igyekszik a kerítésein kívül is elérhetővé tenni a kultúrát.  

Március 26-tól az M1 Kisföldalatti vonalán utazva új megvilágításba helyezett műtárgyakra lehetünk figyelmesek. A megállókban található plakátok az Aquincumi Múzeum őskortól a népvándorlás koráig terjedő régészeti emlékanyagából emelnek ki 15 különlegességet. A látványos tárgyfotók mellett egy-egy megválaszolandó kérdés bírja fejtörésre az utazóközönséget. A múzeum munkatársai abban bíznak, hogy a szórakoztató és figyelemfelkeltő plakátok egy kis színt csempésznek a járvány miatti elszigeteltség szürke hétköznapjaiba.

A plakátokon található kérdések megválaszolásával akár értékes aquincumi ajándékcsomagot is lehet nyerni, ezért érdemes kicsit utánajárni a helyes megfejtéseknek.

Annak érdekében, hogy a játékos műtárgyvadászatba bárki be tudjon kapcsolódni, a kérdések az Aquincumi Múzeum közösségi oldalaira is felkerülnek.

További információk: http://www.aquincum.hu/jatek/

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Csáki László: Kék Pelikan
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés