bezár
 

gyerek

2021. 05. 28.
Gyereknapi előadás a Gellért-hegyen
Előadás a Drága Örökösök sztárjaival
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gyereknapi előadás a Gellért-hegyen 2021. május 30-án 15:00 órától Csányi Dávid első színházi rendezését tekinthetik meg az érdeklődők a Gellért-hegyen. Az Állati színjáték a Független Színház Magyarország legújabb produkciója. A különböző állatokat megformáló színészek közös gondolkodásra invitálják a nézőket, gyerekeket és felnőtteket egyaránt, így tökéletes program gyereknapra. Tudunk-e különbözőségeink ellenére együtt boldogulni? Mennyire meghatározóak napjainkban a közösségek? Ki tudunk-e bújni az online világból és meglátni újra a közösség fontosságát?

“Más a színünk, más a fajtánk, máshogy gondolkodunk, 
de együtt valahogy mégis könnyebben boldogulunk.”

Az Állati színjáték (Valcz Péter színdarabja nyomán) vidám, interaktív családi előadás barátságról és színházról, amin gyerekek és felnőttek egyaránt jól tudnak szórakozni. Különböző állatokból álló színházi társulatról szól, akik nem tudják felvenni a versenyt a mai kor igényeivel, ezért kénytelenek feloszlani, egyedül kell megállniuk a helyüket a nagyvilágban, színház nélkül. A társulat tagjai között megismerhetjük a kiöregedett társulatvezető kobrát, a komikus majmot, a fiatal szívtipró tigrist, a primadonna macskát és a segítőkész vakondot.

A tagoknak talpon kell maradniuk, hogy megtanulják ki miben jó, miben kell változnia, hogy végül összetartóbb csapattá váljanak. A történet végére rájönnek, hogy sokkal többre mennek együtt, mint magányosan. A színház olyasmit adhat  mindenkinek, amire a virtuális valóság nem lehet képes. Miben rejlik egy közösség ereje? Hogyan érhetünk el változást közösen? Az előadás többek között ezeket a kérdéseket járja körül.
 
“Az Állati színjátékkal 2008-ban ismerkedtem meg a Kaposvári Színművészeti Főiskolán, Valcz Péter írta az osztályunknak. Már akkor tudtam, ez egy zseniális gyerekdarab. Azóta eltelt 13 év, és most, hogy lehetőséget kaptam egy gyerekdarab rendezésére, egyértelmű volt, hogy ezt akarom megcsinálni. De azóta sok minden megváltozott, a világ is, ezért úgy éreztem, hogy aktualizálni kell az eredeti darabot.” - nyilatkozta Csányi Dávid rendező.
 
Közreműködők
Szereplők: Balogh Orsolya, Dömök Edina, Gerlits Réka, Nemcsók Nóra, Molnár Gusztáv, Pápai Rómeó
Dramaturg: Illés Márton
Zene: Sebesi Tamás
Jelmez: Szabó Luca
Sminkmester: Szabó Judit
Rendezőasszisztens: Dömötörfy Bóra
Író, rendező: Csányi Dávid


Az előadás időpontja és helyszíne: 2021. május 30. 15:00, Gellért-hegy

Jegyrendelés: info@independenttheater.hu e-mail címen.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden
gyerek

Már lehet nevezni a Pagony Kiadó gyerekirodalmi és illusztrációs pályázatára

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés