bezár
 

gyerek

2021. 11. 25.
Illusztrátorok és olvasók a rászoruló gyerekekért
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Illusztrátorok és olvasók a rászoruló gyerekekért 2021. december 12-én, vasárnap hét ismert és népszerű pagonyos illusztrátor vár minden előzetesen regisztrált érdeklődőt a Bartók Pagonyban, hogy egyedi rajzokkal lepjék meg őket. A Rajzolj nekem - és az InDaHouse-nak! elnevezésű jótékonysági eseményen az ötletadó házigazda, Dániel András mellett Agócs Írisz, Bernát Barbara, Rutkai Bori, Baranyai (b) András, Igor Lazin és Mayer Tamás alkotnak az érdeklődnek. Az így elkészült rajz karácsonyi ajándéknak is kiváló, és emellett nagy segítséget jelent sok gyereknek is, idén az InDaHouse támogatásával.

A Pagony kiadó a maga eszközeivel próbál meg segíteni minden rászoruló, hátrányos helyzetben élő gyereknek, hogy megfelelő könyvhöz, játékhoz, tudáshoz és ismerethez jussanak. Ezért jött létre 2016-ban a Rajzolj nekem! jótékonysági rajzolós esemény, melyen a résztvevőknek évek óta lehetőségük van egyéni rajzot kérni kedvenc illusztrátoraiktól, és ezzel egy jó ügyet támogatva segíthetik akár a kistérségi könyvtárak működését, akár a rászoruló gyerekeket.

Egy év kényszerű kihagyás után, idén december 12-én, vasárnap hét grafikus/illusztrátor – Agócs Írisz, Baranyai (b) András, Bernát Barbara, Dániel András, Rutkai Bori, Igor Lazin és Mayer Tamás – várja azokat, akik szívesen vásárolnának – akár maguknak, akár karácsonyi ajándékként – olyan grafikákat, amelyeket személyesen nekik, kérésük alapján, ott helyben készítenek el az alkotók. Az ilyen módon befolyt adományból, a Pagony Kiadó könyvekkel-játékokkal támogatja az InDaHouse Hungary Egyesületet.

Az InDaHouse Hungary Egyesület borsodi falvakban és szegregátumban élő, hátrányos helyzetű, többségében cigány származású gyerekeknek születéstől felnőttkorig nyújt hosszú távon, egymásra épülő, tervezett oktatási és fejlesztő szolgáltatásokat, ahol minden gyerek egyéni figyelmet kap: a tanév minden hétvégéjén személyre szabott, önkéntesek által vezetett egyéni foglalkozásokon vesznek részt. Az önkéntesek különböző szinten kapcsolódhatnak be egy-egy gyerek életébe: mentorként a gyerek teljes tanodás pályafutását végigkísérik, a feladatlapos önkéntes egy adott tanévben dolgozik a gyerekkel hétről hétre, míg az utazó önkéntesek mindig más gyerekkel vannak a foglalkozásokon, ezzel biztosítva az egyensúlyt az állandó és változó elemek között.

2020-ban új településen, Encs-Fügödön is elindultak a fejlesztő foglalkozások, és 2021-ben már itt is bevezetésre került az InDaHouse koragyerekkori programja is. A 2021-es Rajzolj nekem! jótékonysági eseménnyel ezt a programot támogathatják a résztvevők. Az InDaHouse modellprogramjával példát mutat, terjeszti az önkéntesség és az adományozás kultúráját, és támogatja a szolidáris emberek, szakemberek, szervezetek és cégek aktív szerepvállalását, ezzel egy szolidáris társadalmat építve.

Az esemény védettségi igazolvánnyal és előzetes regisztrációval látogatható. Regisztrálni személyesen, a hét minden napján nyitvatartási időben a Bartók Pagonyban (1114 Budapest, Bartók Béla út 5/a), a Pagony Cafe pultjánál lehet a támogatás befizetésével, ekkor lehet kiválasztani az illusztrátort és az időpontot. Minden regisztrált személyesen, személyre szabottan kérhet majd a december 12- i eseményen a kiválasztott illusztrátortól rajzot, amit ott, csak neki rajzolnak meg. Fontos tudni, hogy bármilyen, a vírushelyzet miatt kialakult esetben is lehetősége lesz erre, tehát senki nem marad rajz nélkül.

 

A négyzetes kép forrása: a Pagony weboldala

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

gyerek

A Ciceró Könyvstúdió pályázata
Kiss Judit Ágnes: Zsálya hercegnő és a mélyvölgyi utazás
Szabadfi Szabolcs - Trogmayer Éva: Labi, az erdő pékje; Labi és a nagy találkozás

Más művészeti ágakról

Átadták a JAK-szekrénykönyvtárt
Susanne Regina Meures Tomboló Irán című filmje a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Izsó Zita: Bekerített erdő, Scolar Kiadó, Budapest, 2022


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés