bezár
 

gyerek

2022. 02. 02.
Indul a Pagony Podcast
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Indul a Pagony Podcast A Pagony szerint nem csak olvasni, hanem beszélgetni is jó. A kiadó szerkesztői és munkatársai kíváncsian fordulnak azokhoz, akik gondolnak valamit a világról, magukról, vannak kérdéseik és válaszaik, kétségeik és állításaik. Akikre érdemes odafigyelni. Ezért a 2022-es évet a Pagony Kiadó egy új műfajjal indítja: február 2-án elindul a Pagony podcast, mely szerda esténként friss tartalommal vár minden, a gyerekirodalom, a kultúra, a gyereknevelés iránt érdeklődő szülőt, tanárt, vagy akár nagyobb kamaszt is.

A podcast-sorozatban hetenként két különböző típusú beszélgetés fogja váltani egymást. Elsőként Vinczellér Katalin, a Pagony Kiadó iskolai projektjének koordinátora, a kortárs magyar gyerek- és kamaszirodalom népszerű szerzőivel és illusztrátoraival fog beszélgetni életről, irodalomról, A meséktől a felnövésig című műsorában. A beszélgetések vendégei a kortárs magyar gyerek- és ifjúsági irodalom legkiválóbb, legnépszerűbb szerzői Berg Judittól Wéber Anikóig. A 60-70 perces adásokban szó lesz az alkotói folyamatról, az adott szerző műveinek óvodai-iskolai felhasználhatóságáról, módszertani kérdésekről, és egy-egy hosszabb beszélgetés azt is megengedi, hogy a szerző életéről, személyiségéről is többet megtudhassunk.

A Pagony podcast legelső vendége február 2-án, este 8 órakor Szabó Borbála írónő lesz, aki fergeteges humorral beszél az élet legmélyebb, legfontosabb kérdéseiről is, miközben az is kiderül, miért írja újra vagy akár fordítja le magyarról magyarra a kötelező szerzők műveit. Folytatódik ugyanakkor a pandémia ideje alatt már nagy sikerrel futó Altatás után, elalvás előtt című műsor is, amelyben Hajdu Zsanett állandó vendége továbbra is Szél Dávid szakpszichológus, az Apapara blog és könyv szerzője lesz. A tervezett adásokból kiderül, miként kapcsolódnak a gyerekkönyvek és a gyermekpszichológia, milyen fontos helyzetek, szerepek, nehézségek, kérdések, örömök és kihívások határozzák meg a gyerekek és a szülők mindennapjait, és hogyan jelennek meg mindezek a gyerekeknek szánt könyvekben. Szóba kerül majd többek között a hazugság vagy igazmondás a nevelésben és a gyerekkönyvekben, a stresszkezelés, a szorongás, a tanulási zavar, illetve a gyerekek és a társadalmi egyenlőtlenségek, vagy a gyerekek és a klímakatasztrófa, a gyerekek és a halál kapcsolata.

A hetente jelentkező adásokban szó lesz gyerekekről, kamaszokról, szülőségről, irodalomról, írásról, mesékről, és felnövésről, az élet legfontosabb kérdései mentén. Podcast formájában az eddig népszerű beszélgetések is visszahallgathatók lesznek, de új, izgalmas témákkal is készülnek a műsor készítői. Az alkotók szándéka szerint a Pagony podcast minden adásában olyan fontos kérdésekről lesz szó, amelyek mindannyiunkat feladatok elé állítanak, néha küzdelmesek, de mégis a világban való létünk elengedhetetlen részei. Ahogy a humor és a játékosság is, amely garantáltan jellemez minden meghívottat. A Pagony podcast beszélgetési folyamatosan elérhetőek bármely ismert podcast-lejátszóban, minden további információ pedig megtalálható a Pagony honlapján.

A négyzetes kép forrása: www.pagony.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
Kristyna Litten: 80 kutyával a Föld körül
Interjú Gévai Csilla író-illusztrátorral

Más művészeti ágakról

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
A 14. Frankofón Filmnapokról
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés