bezár
 

gyerek

2022. 04. 24.
Kalandra Fül Fesztivál gyerekeknek
Klasszikus zenei fesztivál gyerekeknek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kalandra Fül Fesztivál gyerekeknek A Danubia egy európai szinten is ritkaságnak számító zenei esemény keretében szeretné közel hozni a klasszikus zenét a gyerekek szívéhez a gyereknap hétvégéjén. A Kalandra Fül Fesztivál Magyarország egyetlen olyan klasszikus zenei eseménye, amely immár harmadik alkalommal gyűjti egy helyre a legjobb, legviccesebb és legszerethetőbb előadásokat az óvodás és kisiskolás korosztály számára. Az eseményre a zenekarhoz csatlakozik Szinetár Dóra is, aki nemcsak műsorvezetőként lesz jelen, hanem közreműködik néhány produkcióban is.

A III. Kalandra Fül Fesztivál házigazdája a Danubia Zenekar, akik innovatív előadásaikkal az elmúlt években lelkes gyermekek ezreinek bizonyították, hogy a klasszikus zene mennyire menő tud lenni. Az esemény azon túl, hogy értékes információkkal látja el a legkisebb nézőket is, a célcsoport számára a leginkább befogadható módon nyújt minőségi zenei élményt, fontos szerepet tölt be az ének-zene és hangszertanulás megkedveltetésében. A fesztivál művészeti vezetője Hámori Máté, több tucat újító előadás megálmodója és a zenei utánpótlás-nevelés kiemelkedő alakja, kollégáival rengeteg tapasztalatuk van abban, hogyan szólíthatók meg az óvodás, iskolás korosztályok tagjai.

A fesztivál mindkét napjának délelőttjén, május 28-án és 29-én is a Zenekar két-két saját ifjúsági produkciója lesz látható, további négy előadás pedig kifejezetten erre az alkalomra készül koprodukcióban. A közös produkciók között szerepel a Szent Efrém Férfikarral és a ZeneMűvekkel tervezett koncert, a Közös hang előadás a Máltai Szimfónia programban hangszeren tanuló gyerekekkel, valamint a Fabényi Réka által vezetett, autista, Down-szindrómás és más fogyatékkal élő fiatal tagokkal is rendelkező Parafónia Zenekarral közös fellépés.

Szinetár Dórával műsorvezetőként és egy-egy produkció közreműködőjeként is találkozhatunk a fesztiválon.

A III. Kalandra Fül Fesztiválra már megvásárolhatók az elővételes jegyek, a kétnapos eseményen lehetőség lesz ingyenes kísérőprogramokon is részt venni. További információ: https://utazenehez.hu/

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
Kristyna Litten: 80 kutyával a Föld körül
gyerek

Új sorozat indul a Pagony Podcast csatornáján

Más művészeti ágakról

irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés