bezár
 

gyerek

2022. 09. 24.
Helló, Munkácsy!
Rajzpályázat általános iskolásoknak
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
A fecsegő kastély című Gévai Csilla-regény Békéscsabára kalauzolja a gyereket. A regényhez kapcsolódó, általános iskolásoknak szóló pályázatra egyénileg és egész osztállyal is nevezhetnek a résztvevők. A képzeletet és a fantáziát megmozgató rajzpályázat nyertesei pagonyos nyereményekben részesülnek.

A fecsegő kastély című regényben két gyerek 1922-ben találja magát, amikor a Wenckheim-kastély még teljes pompájában áll, sőt, beszél is! De a gyerekeknek meg kell találniuk a hazavezető utat. A fecsegő kastély megismerteti velük Békéscsaba történelmének egyik izgalmas szakaszát, és megmutatja, hogy néha azokból lesznek a legjobb barátok, akikről a legkevésbé gondolnánk.

A Munkácsy Negyed, a Körösvidék Kulturális és Gasztronómiai Értékeinek Megőrzésért Alapítvány és a Pagony Kiadó közös Helló, Munkácsy! című pályázatára a pagony.hu oldalán található, onnan letölthető kép alapján kell elkészíteni a pályaművet.

A feladathoz le kell tölteni az itt található pdf-et, kinyomtatni, majd ki kell egészíteni a rajzot. Rajzold tovább a képet, és engedd szabadon a fantáziádat!

A pályázat során bármilyen eszköz használható, lehet fekete-fehér, színes vagy digitális is a leadott pályamunka.

A kész pályaműveket a Csabagyöngye Kulturális Központ címére kell elküldeni:

5600 Békéscsaba, Széchenyi utca 4.

Beküldési határidő: 2022. október 1.

A feladott levélben a képen kívül szerepeljen a kép címe – ha szükséges, kiegészítő szöveget, történetet is lehet írni –, a pályázó neve, életkora, az iskola neve és osztálya, valamint egy e-mail-cím, egy telefonszám és egy postai cím is.

Pályázók köre: 6–14 éves gyerekek

Az eredményhirdetés és a pályamunkákból készült kiállítás megnyitója 2022. október 7-én 17:00 órakor lesz Békéscsabán a Munkácsy Emlékházban (5600 Békéscsaba, Gyulai út 5.)

Díjazás

A legizgalmasabb és legtöbb pályázatot küldő osztály Pagony könyv- és játékcsomagot kap.

A legjobb egyéni nevezők pagonyos könyvcsomagban részesülnek.

Érdeklődni az info@pagony.hu címen lehet.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés