bezár
 

gyerek

2023. 03. 10.
Átadták a VII. Mesterecset pályázat díjait
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Átadták a VII. Mesterecset pályázat díjait Átadták a Magyar Államkincstár (MÁK) VII. Mesterecset elnevezésű országos gyerek- és diákpályázatának díjait csütörtökön Budapesten. A fiatalok pénzügyi tudatosságára építő pályázatra több mint ezer alkotás érkezett-írja az MTI.

Balogh László, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára a csütörtöki díjátadón arra emlékeztetett, hogy évről-évre egyre többen és egyre nagyobb felkészültséggel, elszántsággal vesznek részt a Mesterecset versenyben.

Kiemelte, hogy 2017 óta a kormány fontos célkitűzése a pénzügyi tudatosság, ismeretek terjesztése. Balogh László hozzátette, hogy ez azért nélkülözhetetlen, mert a pénzügyektől nem lehet elvonatkoztatni: születésünktől az életünk utolsó napjáig elkísér bennünket a pénzügyi világ, a Babakötvénytől a nyugdíjig, biztosításokig.

A pályamunkákat a Családom és a Kincstár, illetve az Így takarékoskodik egy szuperhős című témákban lehetett elkészíteni. A pályázatokat öt kategóriában díjazta a szakmai zsűri, valamint két különdíjat is felajánlott a Pénzügyminisztérium - jegyezte meg Balogh László.

Bugár Csaba, a MÁK elnöke hangsúlyozta, a pályázat célja az volt, hogy a fiatalok az alkotás során a pénzügyi tudatossághoz kötődő ismereteket szerezzenek és a későbbiekben önálló, felelős döntéseket hozzanak. Mint fogalmazott: a pályaművekben rendszeresen megjelenik a Babakötvény és a legnépszerűbb állampapírok. Kiemelte, hogy növekszik a Start számlák száma, ami mára meghaladja 310 ezret, a Babakötvényben tartott megtakarítás összege pedig már meghaladta a 210 milliárd forintot.

Hergár Eszter, a Pénziránytű Alapítvány elnöke emlékeztetett arra, hogy a pénzügyi ismeretek oktatása már a Nemzeti alaptanterv része. Általános iskolákban és középiskolákban 570 ezer tankönyv és munkafüzet segít eligazodni a fiataloknak a pénzügyi világban.

A MÁK sajtóközleményében felidézik, hogy a Kincstár kreatív pályázatára a résztvevők hagyományos technikával, rajzzal, festménnyel, képregénnyel, fotóval, kollázzsal, makettel vagy digitális rajzzal készíthettek alkotásokat óvodástól középiskolás korig. A pályázatra több mint ezer alkotás érkezett.

Mind az öt kategóriában az első helyezett 150 ezer forint, a második helyezett 100 ezer forint, míg a harmadik hely birtokosa 50 ezer forint értékű vásárlási utalványt vihetett haza.

A fődíjakon kívül további különdíjakat adott át a Pénzügyminisztérium, a Pénziránytű Alapítvány és a MÁK. Emellett a kincstár dolgozóinak házi belső pályázatára érkezett pályaműveket is díjazták az eseményen, öt kategóriában.

Fotó: Mesterecset Facebook

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
Interjú Somfai Annával
Interjú Gévai Csilla író-illusztrátorral
gyerek

Az MTA Művészettörténeti Tudományos Bizottságának tiltakozása

Más művészeti ágakról

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés