bezár
 

gyerek

2023. 05. 03.
A Körtánc pályázat eredménye
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Egy Európai Uniós kulturális együttműködési pályázat keretében három ország, Magyarország, Szlovákia, Románia, három kiadója fogott össze, hogy összehozza, egymással és a nagyközönséggel megismertesse a résztvevő országok legjobb íróit, illusztrációit. Íme, az eredmény.

A Cerkabella Kiadó közleménye szerint erőteljes, értékes alkotások születtek, a zsűrinek nem volt könnyű dolga. Az 59 beérkezett szövegből 29 szöveg kapott pontszámot a zsűritől, így állt össze a tíz legkiemelkedőbb szöveg listája, melyek bekerülnek a Körtánc című illusztrált gyerekirodalmi antológiába:

Simon Réka Zsuzsanna: Amina megérkezése

Mészöly Ágnes: Körben áll egy

Gertheis Veronika: Csendszoba

Kátai Letti: Táncos

Halász Bálint: Angyal Marci

Somfai Anna: Milyen félni

Lackfi János: I Will Always Love You

Szabó T. Anna: A nagy forgás

Majoros Nóra: Nyári rét

Győrei Zsolt: A szavalás

A zsűri tagjai külön megemlítették a következő szerzőket, akiknek szövege kiemelkedő volt, azonban nem kerültek fel a győztesek listájára: Bertóti Johanna, Harka Sára, Fodor Veronika, Tóth Krisztina, Kertész Erzsi, Ács Ibolya, Vansovszky Lilla, Bukovszky Borbála, Veszpi Gyula, Maksai Kinga, Palczer-Aschenbrenner Eti, Bolla Dorina Jada, Várfalvy Emőke, M. Berta Enikő.

Köszönet illeti a szakmai zsűri tagjait: Csörgei Andreát, Dr. Hermann Zoltánt, Dr. Lapis Józsefet, Márton Evelint és Pauer Erikát az odaadó munkájukért, valamint a diákzsűrit, a szentendrei Templomdombi Általános Iskola diákjait a lelkes hozzáállásért.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden
gyerek

Februárban mutatja be új előadását az Art-ravaló
gyerek

Kertész Erzsi regényéből készült előadás a Vojtina Bábszínházban
gyerek

Új sorozat indul a Pagony Podcast csatornáján

Más művészeti ágakról

színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés