bezár
 

gyerek

2023. 05. 11.
Gyereknapi programokkal készül a müpa
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gyereknapi programokkal készül a müpa Koncertekkel, meseelőadásokkal, játékparkkal és kreatív foglalkozásokkal várja a gyerekeket a Müpa ingyenes gyermeknapi Cifra Palota rendezvénye május utolsó hétvégéjén.

Május 28-án a Cifra Palota kül- és beltéren is számos ingyenes programmal és foglalkozással várja a családokat a Müpában - közölte az intézmény az MTI-vel. 10 órakor a szabadtéri zenés színpadon Marék Veronika kedvelt karaktere, Boribon látható, majd a Búgócsiga Zenede lép színpadra. A közönség hallhatja a Cimbaliband balkáni és népi ritmusait, a Daniel Speer Brass a legnépszerűbb mesedallamokkal készül rézfúvós verzióban, végül 14 órakor a Superar koncertjét láthatják az érdeklődők.

Mint írták, 10 órától az Átrium területén a játékos gyerekfoglalkozás, a Kerekítő Tippentő után a Sanyi, Én és a gyerekek nevű produkció népdalokkal, fakanálbábokkal, tánccal teli interaktív meséje veszi kezdetét, majd a Pereputty bábegyüttes lép fel. A napot 14 órakor a Napra-Forgó táncház zárja.

A Fesztivál Színházban 12 órakor a Mary Poppins látható a gyerekekből álló Veresi Balett táncelőadásában. A közlemény szerint a Müpa előtti téren kosaras hintát állítanak fel, a kemencés parasztudvarban a kenyérsütéssel ismerkedhetnek a a gyerekek, emellett tucatnyi logikai és ügyességi játék is várja a gyerekeket. A kerekesszékes akadálypálya és a látássérültséget szimuláló, érzékenyítő játékok az érzelmi intelligenciát és az empátiát fejlesztik - írták.

A házban egész nap zajló kreatív foglalkozások résztvevői rongybabát, szélforgót, illatzsákot, de akár papírsárkányt vagy újrahasznosított anyagokból hangszert is készíthetnek, a legkisebbek- és szüleik - pedig ölelős-dalolós foglalkozásokon vehetnek részt az Üvegteremben.

A kép forrása: https://www.facebook.com/events/m%C3%BCpa-budapest/cifra-palota-xxl-gyermeknap/331340380687742/

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés