bezár
 

gyerek

2023. 11. 03.
Családi kincskereséssel készül a Magyar Nemzeti Múzeum péntekre
Kincskereséssel és interaktív bemutatókkal várják a családokat pénteken
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A családi nap az Ősi kincsek nyomában című családi kincskereső programmal kezdődik délelőtt, ezen a Kárpát-medence több ezer éves történelmét egy közös csapatjáték keretében fedezhetik fel a résztvevők. A kincskereső feladatlapokkal a családok önállóan járhatják végig a múzeum régészeti kiállítását.

Délelőtt kezdődik továbbá A fejedelemasszony három kívánsága című élő múzeumi program is, amelyen a gyerekeket időutazásra invitálják. A játékban az ország három legtávolabbi szegletéből kell összegyűjteni majd a legértékesebb kincseket.

A Poncolj velünk! című programra azokat a gyerekeket várják, akik kézügyességüket szeretnék kipróbálni, hiszen a foglalkozás során lehetőség nyílik a honfoglalás kori tárgyak megismerésére, és a poncolás technikájának kipróbálására is. A poncolás egy olyan eljárás, amely az ötvöstárgyak felületét ismétlődő motívumokkal díszíti. A foglalkozáson résztvevők 10. századi tárgyakon megjelenő ábrázolásokat készíthetnek el, rekonstruálva az akkori fémművesség egyes elemeit. A programra délelőttől lehet regisztrálni.

Az interaktív bemutatók között a pattintott kőeszközök készítésébe Lengyel György, a kőeszközök egyik hazai specialistája vezeti be a látogatókat, ezen a programon félóránként vehetnek részt a látogatók.

A kincskereső kivételével az egyes programok létszáma korlátozott, így külön regisztráció javasolt, a muzeumpedagogia@mnm.hu email-címen.

A Múzeumok őszi Fesztiválját 2006 óta minden évben megrendezik, amelyhez fővárosi és vidéki múzeumok egyaránt csatlakoznak rendezvényeikkel. Az országos sorozat idei koncepciója a tudomány és a technológia témaköreihez kapcsolódik, ezen belül is kiemelt figyelemmel a természettudományok és a múzeum kapcsolódási pontjaira, valamint a tudományos eredmények hiteles kommunikációjára. Másfél hónapon keresztül mintegy 130 múzeum részvételével több mint hétszáz féle program várja a közönséget november 12-ig.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden

Más művészeti ágakról

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés