bezár
 

gyerek

2023. 11. 09.
Advent a Várkert Bazárban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Advent a Várkert Bazárban Nagyszabású koncertekkel, iparművészeti vásárral és családi programokkal várja a közönséget a Várkert Bazár adventi eseménysorozata, amely november 26-án Wolf Kati lemezbemutató koncertjével kezdődik.

Immár kilencedik alkalommal megrendező programsorozatban december 17-én dupla koncertet ad a Budapest Bár olyan népszerű művészek közreműködésével, mint Behumi Dóri, Németh Juci, Rutkai Bori, Ferenczi György, Frenk, Keleti András, Kollár-Klemencz László és Mező Misi.

A Várkert sorozatai közül az Aposztróf karácsonyi különkiadással várja az érdeklődőket Angyal zenéje, gyertyafény címmel. December 12-én Juhász Anna vendége Borbás Marcsi műsorvezető-szerkesztő és Szederkényi Olga író lesz. A Rejtélyes történelem sorozatban pedig a karácsonyi ünnepkörhöz és az újévhez kapcsolódó szokásokról beszél majd Katona Csaba történész Fónagy Zoltánnal, az ELTE BTK habilitált egyetemi docensével, a Bölcsészettudományi Kutatóközpont tudományos főmunkatársával.

A hazai iparművészeti hagyomány éled újjá a Várkert Bazár aulájában megrendezendő adventi vásáron, ahol advent első három hétvégéjén népszerű dizájnerek és díjnyertes tervezők művészi munkáiból, a magyar iparművészet remekeiből válogathatnak az érdeklődők. A Budavári Palotanegyedben a nemrég megújult Csikós udvarban karácsonyfával, betlehemmel és vásárral, valamint forró italokkal és ünnepi finomságokkal készülnek.

Az összművészeti sorozatban családoknak szóló ingyenes programok is szerepelnek az adventi hétvégéken. A Várkert Bazár aulájában iparművészek közreműködésével lesznek kézművesfoglalkozások, de interaktív karácsonyi játékokkal, valamint Grecsó Krisztián költeményeire épülő zenés-verses előadással is várják a közönséget.

A programsorozat Wolf Kati énekesnő Új utakon című lemezbemutató koncertjével kezdődik. Az énekesnő volt az új lemez szövegírója. A dalok többek között arról szólnak, hogy milyen ennyi idősen énekesnőnek lenni, nőként a szakmában helyt állni vagy családanyának lenni.

Mesél az asztal címmel a Csikós udvarban gasztronómiai témájú szabadtéri fotókiállítás nyílik. Borbás Marcsi műsorvezető-szerkesztő tárlata adventi és karácsonyi ételeket mutat be a Kárpát-medence magyar nyelvterületeiről 18 táblán keresztül. A tárlaton sokak számára ismeretlen ételekkel is találkozhatnak majd érdeklődők. Borbás Marcsi december 9-én és 12-én rendhagyó tárlatvezetésen mutatja be a Kárpát-medencére jellemző ünnepi ételeket és a hozzájuk kötődő szokásokat ünnepi kostolóval egybekötve.

Adventi dupla koncertet ad a tíz éve alakult Bagossy Brothers Company is advent első vasárnapján, december 3-án. A lemezbemutató koncerten ismert karácsonyi és egyházi dalok feldolgozásai, valamint saját ünnepi szerzemények és régi dalok is szerepelnek majd.

December 9-én ad karácsonyi koncertet Szarka Tamás Kossuth-díjas előadóművész, zeneszerző. Tánc a hóban című estjén a Szent Angéla Ferences Általános Iskola és Gimnázium kórusával lép fel.

Az Irie Maffia Ez a család címmel ad ünnepi koncertet december 16-án fúvósokkal és gospelkórussal kiegészülve. Sena Dagadu, a zenekar énekese többek között arról beszélt, hogy az adventi időszakhoz méltó, meghitt hangulatú műsorral készülnek a közönségnek.

Ebben az évben is csatlakozhatnak az adventi programok látogatói az Ökumenikus Segélyszervezet országos adománygyűjtéséhez. A Szent István-teremben, a nemrég átadott YBL6 Művészeti Térben és a Várkert Bazárban kihelyezett perselyekbe lehet majd elhelyezni a felajánlásokat, emellett az online jegyvásárlás során is lehet majd adományozni, hiszen az adományokból nemcsak az ünnepek alatt, hanem egész évben segítik a rászorulókat.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
Kristyna Litten: 80 kutyával a Föld körül
Interjú Gévai Csilla író-illusztrátorral

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés