bezár
 

film

2008. 09. 29.
Megnyílt a KINO
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megnyílt a KINO A Moziünnep kezdetével egy időpontban (szeptember 25-én) a volt Szindbád mozi helyén megnyitotta kapuit a KINO. A négy alapító, Balassa Péter, Mundruczó Kornél, Petrányi Viktória és Ságodi Ildikó egy olyan helyet álmodtak meg, ahova jó betérni. Nemcsak a különleges és máshol nehezen hozzáférhető filmek, hanem akár színházi előadások, kiállítások, vagy csak egy jó kávé miatt is.

Aki a Szent István körúton sétált az utóbbi napokban, már felfigyelhetett a KINO messziről kitűnő neonlogójára. Míg elődje, a Szindbád az épületek között szinte teljesen észrevétlen kis art-mozi volt - ahova egy-egy jó filmért azért betért az ember -, KINOként világos, tükrökkel és fénnyel teli hellyé változott. Az előtérbe lépve rögtön egy hatalmas bárpultba botlik az ember, mellette hangulatos kávézórész, ahol vasárnap délelőttönként zenés brunch várja a heti munka és a szombati buli után feltöltődni vágyókat. Lehet kávézni, croissant-t enni, ébredezni, újságot olvasni - akár a KINO saját újságját a KINO Times. Az esti mozizások után is itt lehet ragadni, mondjuk egy kis borozásra.  

Az összművészeti mozi első négy napja - a Moziünnephez kapcsolódva - még elsősorban a különleges filmekről szólt. Szombat délelőttre zenés aerobicot terveztek Rába Roland vezetésével, ez azonban a bizonytalan időjárás miatt elmaradt. Voltak viszont jegyszedő hírességek, többek között Nagy Zsolt, Rutkai Bori, Till Attila, Tóth Orsi, Wéber Kata, Schell Judit, Gáspár Sándor, és még sokan mások. 

Az Ulrich Seidl retrospektív során az osztrák rendező hét filmjét mutatták be (játék- és dokumentumfilmeket egyaránt). Magyarországon eddig még csak a Kánikulát lehetett tőle látni, most emellett meg lehetett nézni az Import/Exportot, a Modelleket, a Kebelbarátot, a Tervezett veszteséget, a Tudod, hogy van ez, Jézust és a Házi kedvenceket is. Ezeken kívül skandináv filmeket is bemutattak, a svéd Josef Fares Leoját és a dán Anders Thomas Jensen (akinek az Ádám almái című filmje lehet ismerős) Zöld hentesek és Gengszterek fogadója című filmjeit. Valamint az örök klasszikus Jules és Jimet is újra lehetett nézni. A Moziünnep alatt 450 forintért. Aki esetleg nem jutott el a hétvégén, még a későbbiekben is megnézheti ezeket a filmeket, mert programon maradnak. Ezután 950 forintot, szerdán (az olcsónapon) és naponta az első előadásokon pedig 600 forintot kell majd fizetni a mozijegyekért.

Október elsejétől megjelenik a színház is a KINO programján: Láng Annamária, a Krétakör színésznőjének kínai estje, a MADE IN CHINA lesz először látható.

Itt van tehát egy izgalmas, új hely, ahogy az alapítók megfogalmazták „olyanoknak, akiknek egy finom sütemény és egy jó előadás egyaránt táplálék”. Érdemes lesz benézni!


Jegyfoglalás:

Mozi: 950-6846

Színházi ekőadások és egyéb, nem mozis programok:
jegy@akino.hu


(A képekért köszönet Mangel Koppánynak és Wolf Andrásnak.)

nyomtat

Szerzők

-- Grósz Enikő --


További írások a rovatból

A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
Beszélgetés Hevér Dániel rendezővel és Kertész Zsanett forgatókönyvíróval a Valami madarak című filmjükről

Más művészeti ágakról

Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés