bezár
 

gyerek

2011. 09. 12.
Eötvös József Tanulmányi Verseny - Felhívás középiskolásoknak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
"Az Eötvös József Collegium tanulmányi versenyt hirdet középiskolás diákok jelentkezését várva. A verseny különlegessége, hogy egyetlen tudományterületre való összpontosítás helyett szinte mindenhonnan, így a bölcsészettudományok, társadalomtudományok, az informatika és a természettudományok széles skáláján keressük a legtehetségesebb tanulókat." A továbbiakban az EC felhívását közöljük.
"Az Eötvös József Collegium tanulmányi versenyt hirdet középiskolás diákok jelentkezését várva. A verseny különlegessége, hogy egyetlen tudományterületre való összpontosítás helyett szinte mindenhonnan, így a bölcsészettudományok, társadalomtudományok, az informatika és a természettudományok széles skáláján keressük a legtehetségesebb tanulókat. Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő, legnagyobb hírnévvel bíró szakkollégiuma az Eötvös József Collegium, mely elsősorban a különlegesen tehetséges és elhivatott egyetemisták érett, elsősorban kompetens tudóssá válását veszi célba, de egyéb karrierlehetőséghez is hozzásegít. Bár középiskolás diákként számodra egyelőre természetesen az érettségi vizsgák jelentik a legfontosabb megmérettetést, szeretnénk, hogy távolabbi célként megjelenjen előtted az ELTE, s annak tehetséggondozásért felelős intézménye: az Eötvös József Collegium. A versennyel célunk, hogy a legtehetségesebb tanulók teljesítményét elismerésben részesítsük, s ezeket a diákokat egyetemre segítsük.

„Szabadon szolgál a szellem”, ez intézményünk alapfilozófiája. A szellemi függetlenség, az autonóm gondolkodási készség az igazi tudóssá válás alapfeltétele, később ismérve. Ennek jegyében a Collegium szakműhelyei által meghirdetett versenyt a kreatív gondolkodással rendelkező, az összefüggések látásának képességével és józan, kritikus attitűddel bíró versenyzők számára rendezzük.

Az első forduló októberben, az interneten zajlik. Egyes szekciók egy esszé feltöltését várják, míg mások egy internetes teszt kitöltését kérik. Erről bővebben a Szekciók menüben tudhatsz meg részleteket. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákokat egységesen december 3- án várjuk a Collegium épületébe, ahol a döntő megmérettetés feszültségét közös programokkal, ismerkedéssel oldjuk. Ekképpen megismerkedhettek több egyetemistával, akik szívesen mesélnek az egyetemi életről, s az általatok választott szak jellemzőiről. A megmérettetés végső sorrendjét még aznap, december 3-án, ünnepélyes díjátadó gálaest keretében hirdetjük ki. A versenyt követően is szeretnénk tartani Veled a kapcsolatot, szívesen válaszolunk a továbbtanulással kapcsolatos kérdéseidre, de igény szerint más döntésekben is segítünk. Mindezt egy mentorrendszer keretében képzeltük megvalósítani, ennek szekciónként változó formáiról azok versenyfelhívásaiban ismerhetsz meg részleteket.

A verseny győztesei értékes díjazásban részesülnek, így könyvutalványt nyerhetnek, vagy részt vehetnek érettségi előkészítő tanfolyamon, autóvezetői oktatáson vagy pályázatíró tanfolyamon. Természetesen a legnagyobb jutalom az a mentor, aki kész végigtanácsolni a felvételihez vezető utadon, s a későbbiek folyamán is biztos pontot jelenthet az egyetemi tájékozódásban.

A decemberi programokról, az általunk biztosított szálláslehetőségről s minden további fontos információról időben tájékoztatni fogunk minden résztvevőt.

Jelentkezésedben bízva köszöntenek,
a Szervezők"

További információk a jelentkezésról és kapcsolattartás:
http://verseny.eotvoscollegium.hu/


nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
Interjú Somfai Annával

Más művészeti ágakról

színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés