bezár
 

art&design

2012. 02. 04.
Így működik a tested
The Human Body
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bizonyára sokan emlékeznek még a mai gyakorló szülők és nagyszülők közül Judy Hindley 1984-ben megjelent oktató könyvére, melyből a mostani 30-as, 40-es generáció megtanulhatta, hogyan is működik a testünk. A 2012. február 24-én imsét megnyíló The Human Body kiállítás koncepciója sem más, hírével ellentétben nem pusztán elborzasztani akar vagy szenzációt kelteni. Ez a kiállítás az embert szeretné bemutatni, megdöntve ezzel magának az embernek számos tévhitet. Röviden, arra akarja ösztönözni a látogatókat, hogy egyszer úgy istenigazából nézzenek magukba!
A kiállítás producere, a HK Exhibitions Inc. és a magyarországi szervező, a Multimedia Kft ismét Budapestre hozza a The Human Body kiállítást. Ez a kiállítás 2008-ban több, mint 300 ezer látogatót vonzott a fővárosi kiállításra, még a zárás napjaiban is hosszú sorok kígyóztak a bejárata előtt. Az új látványosságokkal gazdagított The Human Body kiállítás több mint 150, különleges eljárással preparált emberi testet, illetve testrészt mutat be, háromdimenziós valósághű képet tárva a látogatók elé a bőrünk alatt található csodálatos szerkezetről, az emberi testről és annak működéséről.
THE HUMAN BODY KIÁLLÍTÁS 2.
A kiállítás mindössze 3 hónapon keresztül, május 27-ig lesz látható. A Váci 1 – az Alpár Ignác által tervezett csodálatos műemlék palota – üzletházként történő megnyitása előtt ad majd otthont ennek a világhírű kiállításnak.

A The Human Body kiállítás életre szóló élményt jelent, és a tapasztalatok szerint komoly életmódváltásra ösztönöz. Végigjárva a 9 galériát képet kapunk az emberi test felépítéséről, működéséről és arról is, milyen rombolást végezhetnek a káros szenvedélyek.

A tárlat létrehozásához használt elsődleges technika a plasztináció. Lényege, hogy az emberi szöveteket alkotó sejteket folyékony szilikonnal töltik fel, így a szövetek megőrzik eredeti rugalmasságukat és állagukat. Ezáltal lehetőség nyílik a test minden egyes alkotóelemét – csontokat, izmokat, idegeket, véredényeket és szerveket – valósághű állapotban bemutatni. Ez hosszú, aprólékos munkát igénylő folyamat, egyes teljes alakos kiállított preparátumok elkészítése évekbe telik. Az eljárás során a testekkel, testrészekkel a szakemberek maximális figyelemmel, óvatossággal és tisztelettel bánnak.
The Human Body (a kép csak illusztráció)
A kiállítás mindenkinek szól: kortól, nemtől, érdeklődési körtől függetlenül. A világon mindenhol – nem volt ez másképp néhány éve Magyarországon sem – iskolai csoportok alkotják a látogatók java részét. A látottak, hallottak könnyen beépíthetők a tananyagba mind kisiskolások, mind felsőbb osztályba járó diákok számára.

Minden embernek létkérdés, hogy pontosan ismerje saját testének működését. Nem árt tudni, mi történik bennünk, ha futunk, ha koplalunk, ha tornászunk, ha rendszertelenül eszünk vagy éppenséggel degeszre tömjük a bendőnket. És vajon hogy fest a tüdőnk néhány évnyi aktív dohányzás után? Ahogy feltárul előttünk a testünk, úgy kapunk választ már meglévő kérdéseinkre illetve fogalmazódnak meg bennünk újabbak fájdalmainkkal, betegségeinkkel vagy egyszerűen életfunkcióinkkal kapcsolatban.

Jegyek kaphatók Budapesten és országszerte elővételben a Ticket Express hálózatának irodáiban. Az elővételben megváltott jegyek pontos időpontra szólnak, amelyekkel sorbanállás nélkül lehet bejutni. A csoportos kedvezmények igénybevételéhez előzetes bejelentés szükséges, a látogatás előtt legalább 24 órával.

A The Human Body kiállítás megtekinthető 2012. február 14. és május 27. között Budapesten, a Váci 1-ben.
nyomtat

Szerzők

-- Janurik János --


További írások a rovatból

Megnyitószöveg Borbély Zita Egy komposzt mintázatai című kiállításához
art&design

Interjú Esterházy Marcellel a MODEM-ben tartott kiállítás kapcsán

Más művészeti ágakról

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés