bezár
 

gyerek

2012. 04. 10.
Pálcika és én IV. - Interjú Koncz Timeával
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pálcika és én IV. - Interjú Koncz Timeával Darvasi László Pálcika, ha elindul című regényének illusztrátorát, Koncz Timeát kérdeztük arról, hogyan készültek a könyvben látható rajzok.

PRAE.HU: Darvasi László megálmodta Pálcikát, te pedig alakot adtál neki. Közel állnak hozzád a történetek? 

Pálcika nem csupán egy pálcika, emberi tulajdonságai vannak, kalandjai során olyan helyzetekbe keveredik, ami elgondolkodtató és tanulságos számunkra is. Mikor megkaptam a szöveget, nem bírtam abbahagyni az olvasást, annyira érdekelt a történet, rögtön megszerettem.

Tanulni lehet Pálcika gyermeki, tiszta, ártatlan gondolataiból. Olyan kis bölcsességek vannak a könyvben, amiket az ember szívesen olvas, mivel ezek kezdenek eltűnni a világból.

Koncz

PRAE.HU: Hogyan készültek az illusztrációk?

Először elolvastam egy-egy kis részletet, és rögtön lerajzoltam, ami eszembe jutott. Kilencven kis szövegrészlet van a kötetben. Olyan sok szép képi elem van benne, hogy élvezettel használtam fel őket a munka során. Kézzel írt szavak egészítik ki a képi világot, ez szerintem jól illett a szöveg eredetiségéhez, humorához.

Nem lehetett minden kis részlethez teljes oldalas illusztrációt készíteni, ezért a legtöbb szöveg mellé egy-két figurás rajz került, igyekeztem humorosan és lényegretörően bemutatni a jelenetet.

PRAE.HU: Milyennek képzeled Pálcikát?

Pálcika számomra egy jó értelemben vett naiv figura, gyermeki rálátással a világra, humorral és őszinteséggel megáldva. Örülnék ha a gyerekek ezt a mese-világot szeretnék jobban és nem az " én kicsi pónimat".

 

PRAE.HU: Mióta rajzolsz? 

2004-ben végeztem az Iparművészeti Egyetem grafika szakán, azóta vagyok szabadúszó grafikus.Főleg az illusztrálás és kreatív tervezés területén tevékenykedem.

PRAE.HU: Máson is dolgozol mostanában?

A grafikán kívül mozaik-asztalokat készítek és csodálatos 4 éves kislányommal töltöm a szabadidőm.

Koncz Tímea weboldala

Kapcsolódó cikkek


nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Hevesi Judit --


Más művészeti ágakról

Háttérinterjú Csonka Andrással, a Zeneakadémia programigazgatójával versenyekről, művészeti ügynökségekről, a koncerttermek működéséről
art&design

Hölgymenyét Hölgymenyét
Interjú Verebics Kati festővel
színház

Sok hűhó bántó vágyakért Sok hűhó bántó vágyakért
Lieberman és Álmodj rólam, Demetrius a Shakespeare/37 sorozatban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés