bezár
 

jövőnéző

2012. 05. 24.
Mit forgatsz a fejedben? Pályázati felhívás
Versenyezz könyvtrailerrel, más néven könyvfilmmel!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mit forgatsz a fejedben? Pályázati felhívás Ne csak gondolkodj, ne tétlenkedj. Ha filmet is forgatnál, készíts könyvtrailert, más néven könyvfilmet. A prae.hu általános művészeti portál könyvek előzeteseként szolgáló mozgóképi alkotások készítésére, illetve megrendelésre készített alkotások versenyeztetésére hirdet pályázatot. Nevezési díjat nem kell fizetned, de több százezer forintot nyerhetsz! A zsűriben Benedek Anna, Divinyi Réka, Fabricius Gábor, Forgács Nóra Kinga, Herendi Gábor és M. Tóth Géza.
A tett halála az okostojás. Ha munkahelyeden vagy szűkebb környezetedben tűnik fel (egymagában vagy tömegesen), tartsd távol magad ettől a jelenségtől. Maradj a saját utadon, a tettek mezején. Forgass könyvfilmet, s pályázz vele!
 
 
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
 
A pályázatot két kategóriában hirdetjük meg.
 
Profi kategória: kiadói megrendelésre készített könyvtrailerrel pályázhatnak kiadók, vagy az előzeteseket készítő műhelyek.
 
A zsűri tagjai: Benedek Anna a prae.hu irodalmi rovatvezetője, Divinyi Réka forgatókönyvíró, Fabricius Gábor reklámszakember, Forgács Nóra Kinga, a prae.hu filmes rovatvezetője, Herendi Gábor filmrendező, M. Tóth Géza animációs filmrendező.
 
Free style kategóriában pályázhat bárki. Téma: a pályázathoz társuló kiadók által megadott címlisták bármely, tetszés szerint kiválasztott könyvéhez 2012. augusztus 21. éjfélig beküldött könyvtrailerrel. A kiadók folyamatosan, de legkésőbb 2012. június 30-ig a pályázók rendelkezésére bocsátják a könyv szerzőjét, címét, szinopszisát, s egy jellemző részletét – a könyv tehát lehet, hogy már elkészült, de lehet, hogy csak a pályázat leadása után jelenik meg. Magánszemélyek, csoportok, cégek, nonprofit szervezetek egyaránt pályázhatnak bármelyik kiadó bármelyik felhívására. Nyertest a kiadók maguk hirdetnek, ha kedvükre való pályamunka érkezik. A nyertes pályázat készítői minden nyertes pályázat után 60.000 forint díjazásban részesülnek, amit a kiadók a kiíró, a prae.hu portált megjelentető Palimpszeszt Kulturális Alapítvánnyal kötött együttműködési megállapodásban garantálnak.
 
Téma
Mozgóképi alkotásokat, könyvelőzeteseket / könyvtrailereket / könyvfilmeket várunk bármilyen műfajban (az áldokumentumtól az animációs filmig), melyek egy-egy konkrét könyvhöz kapcsolódnak, így annak reklámjaként is felfoghatók, ugyanakkor új, kreatív formát jelentenek a könyv és az olvasás népszerűsítésében.
 
Kiíró
A prae.hu általános művészeti portál kiadója, a Palimpszeszt Kulturális Alapítvány
 
Formátum
DV-AVI fájlformátum és flv, 720x576-os felbontásban.
Mobiltelefonnal készült anyagokat is elfogadunk, a megfelelő formátumba konvertálva.
 
Határidő
A nevezés és a kész anyagok leadásának határideje: 2012. augusztus 21., éjfél.
 
A nevezés egy e-mail elküldésének a formájában történik (a méret miatt valamely óriásfájlküldő segítségével) a palyazat.prae.hu@gmail.com címre. Érvényes az a pályázat, amelyre visszaigazoló levelet kapott a pályázó az e-mailcímére. A pályázatnak tartalmaznia kell:
 
Profi kategóriában:
> a trailert megrendelő kiadó nevét
> a trailer alapjául szolgáló könyv szerzőjét és címét
> a trailer készítőinek nevét (cégnév / magánszemély / alkotócsoport esetén annak neve mellett egy felelős magánszemélyé)
 
 
Free Style kategóriában:
> a trailer alapjául szolgáló könyv kiadóját, szerzőjét és címét
> a trailer készítőinek nevét (cégnév / magánszemély / alkotócsoport esetén annak neve mellett egy felelős magánszemélyé)
 
A versenyre kizárólag saját alkotások nevezhetők be, melynek jogtulajdonosa a pályázó vagy ha kiadónak készült a film, annak megrendelője.
 
A versenyre magánemberek, cégek, alkotócsoportok nevezhetnek, csoportok esetén kérjük megnevezni a nevükben eljáró személyt.
 
Egy pályázó által beadható pályázatok maximális száma nincs meghatározva.
 
A díjak átadására és az eredményhirdetésre 2012. szeptemberében kerül sor a Jövőnéző Művészeti Fesztiválon.
 
Zsűrizés
 
Profi kategóriában hazai művészeti és marketing szakemberekből álló zsűri értékeli a beérkezett pályamunkákat. A zsűri tagjai: Benedek Anna a prae.hu irodalmi rovatvezetője, Divinyi Réka forgatókönyvíró, Fabricius Gábor reklámszakember, Forgács Nóra Kinga, a prae.hu filmes rovatvezetője, Herendi Gábor filmrendező, M. Tóth Géza Oscar-díjas animációs filmrendező.
 
Free Style kategóriában a pályázatban részt vevő kiadók értékelik a saját címeikre beérkező pályamunkákat.
 
A közönségdíjat szavazás útján a közönség ítéli oda szavazással, amire augusztus 21-ikét követően a prae.hu portálon nyílik lehetőség.
 
Díjazás
 
Profi kategóriában: 300.000. Ft 200.000 Ft, 100.000 Ft
 
A Free Style kategóriában a nyertes pályamunkákat a kiadók megvásárolják, legalább 60.000 forint + áfáért.
 
Közönségdíj: 200.000 Ft
 
A www.prae.hu oldalon a Jövőnéző menüpontban 2012. május 24-től folyamatosan tájékoztatunk a kiírással kapcsolatos aktuális újdonságokról.
 
Jogi vonatkozások
 
1.)     Kiírók jogosultak felhasználni a pályaműveket, az anyagon feltüntetve a pályázót. A beküldött pályaművek a pályázó tulajdonában maradnak, ezeket a verseny szervezői változtatás nélkül jogosultak felhasználni, illetve részleteiben vagy egészben könyvben, videokazettán, multimédia-eszközön, vagy internetes honlapon megjeleníteni.
 
2.)     A pályázó a pályamű beküldésével szavatol azért, hogy a beküldött pályamunkák saját szellemi alkotásai, valamint nem sértik a Magyarországon hatályos törvényeket, etikai normákat vagy harmadik személyek jogos érdekeit, szerzői jogait.

3.)     A pályamunkában esetlegesen szerepelő termékek, jogilag védett márkajelzések logóinak, arculati elemeinek szerepeltetéséhez, másodlagos felhasználáshoz kérjük a jogtulajdonos írásos hozzájárulását.

4.)     A pályázó magánszemély vagy jogi személy vállalja a büntető- és polgári jogi felelősséget és a jogkövetkezményeket.
 
Információ: palyazat.prae.hu@gmail.com

 
Budapest, 2012. május 24.
 
Támogató: MASZRE


Kapcsolódó cikkek


nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Balogh Endre --

A prae.hu művészeti portál alapító-főszerkesztője, a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft. ügyvezetője, a Prae Kiadó vezetője. 2009-2011 a József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) elnöke. Önálló prózakötete: A parazita (2008, FISZ).


További írások a rovatból

jövőnéző

Egyre professzionálisabbá váló forradalmi hangulat Egyre professzionálisabbá váló forradalmi hangulat
Vizualitás a zenében – a zenei klipek szerepe és lehetőségei (Jövőnéző Fesztivál, Örökmozgó Filmmúzeum, 2012. szeptember 9.)

Más művészeti ágakról

Magyar költők amerikai antológiájának bemutatója
színház

Száz év, egy dráma Száz év, egy dráma
Páros interjú Rák Katival és Czető Bernát Lászlóval
A Prae körkérdése zeneszerzőkkel: Dargay Marcell válaszol
Miért egyszerre izgalmas és félresikerült a Mátrix feltámadások?


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés