bezár
 

jövőnéző

2012. 05. 24.
Mit forgatsz a fejedben? Pályázati felhívás
Versenyezz könyvtrailerrel, más néven könyvfilmmel!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ne csak gondolkodj, ne tétlenkedj. Ha filmet is forgatnál, készíts könyvtrailert, más néven könyvfilmet. A prae.hu általános művészeti portál könyvek előzeteseként szolgáló mozgóképi alkotások készítésére, illetve megrendelésre készített alkotások versenyeztetésére hirdet pályázatot. Nevezési díjat nem kell fizetned, de több százezer forintot nyerhetsz! A zsűriben Benedek Anna, Divinyi Réka, Fabricius Gábor, Forgács Nóra Kinga, Herendi Gábor és M. Tóth Géza.
A tett halála az okostojás. Ha munkahelyeden vagy szűkebb környezetedben tűnik fel (egymagában vagy tömegesen), tartsd távol magad ettől a jelenségtől. Maradj a saját utadon, a tettek mezején. Forgass könyvfilmet, s pályázz vele!
 
 
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
 
A pályázatot két kategóriában hirdetjük meg.
 
Profi kategória: kiadói megrendelésre készített könyvtrailerrel pályázhatnak kiadók, vagy az előzeteseket készítő műhelyek.
 
A zsűri tagjai: Benedek Anna a prae.hu irodalmi rovatvezetője, Divinyi Réka forgatókönyvíró, Fabricius Gábor reklámszakember, Forgács Nóra Kinga, a prae.hu filmes rovatvezetője, Herendi Gábor filmrendező, M. Tóth Géza animációs filmrendező.
 
Free style kategóriában pályázhat bárki. Téma: a pályázathoz társuló kiadók által megadott címlisták bármely, tetszés szerint kiválasztott könyvéhez 2012. augusztus 21. éjfélig beküldött könyvtrailerrel. A kiadók folyamatosan, de legkésőbb 2012. június 30-ig a pályázók rendelkezésére bocsátják a könyv szerzőjét, címét, szinopszisát, s egy jellemző részletét – a könyv tehát lehet, hogy már elkészült, de lehet, hogy csak a pályázat leadása után jelenik meg. Magánszemélyek, csoportok, cégek, nonprofit szervezetek egyaránt pályázhatnak bármelyik kiadó bármelyik felhívására. Nyertest a kiadók maguk hirdetnek, ha kedvükre való pályamunka érkezik. A nyertes pályázat készítői minden nyertes pályázat után 60.000 forint díjazásban részesülnek, amit a kiadók a kiíró, a prae.hu portált megjelentető Palimpszeszt Kulturális Alapítvánnyal kötött együttműködési megállapodásban garantálnak.
 
Téma
Mozgóképi alkotásokat, könyvelőzeteseket / könyvtrailereket / könyvfilmeket várunk bármilyen műfajban (az áldokumentumtól az animációs filmig), melyek egy-egy konkrét könyvhöz kapcsolódnak, így annak reklámjaként is felfoghatók, ugyanakkor új, kreatív formát jelentenek a könyv és az olvasás népszerűsítésében.
 
Kiíró
A prae.hu általános művészeti portál kiadója, a Palimpszeszt Kulturális Alapítvány
 
Formátum
DV-AVI fájlformátum és flv, 720x576-os felbontásban.
Mobiltelefonnal készült anyagokat is elfogadunk, a megfelelő formátumba konvertálva.
 
Határidő
A nevezés és a kész anyagok leadásának határideje: 2012. augusztus 21., éjfél.
 
A nevezés egy e-mail elküldésének a formájában történik (a méret miatt valamely óriásfájlküldő segítségével) a palyazat.prae.hu@gmail.com címre. Érvényes az a pályázat, amelyre visszaigazoló levelet kapott a pályázó az e-mailcímére. A pályázatnak tartalmaznia kell:
 
Profi kategóriában:
> a trailert megrendelő kiadó nevét
> a trailer alapjául szolgáló könyv szerzőjét és címét
> a trailer készítőinek nevét (cégnév / magánszemély / alkotócsoport esetén annak neve mellett egy felelős magánszemélyé)
 
 
Free Style kategóriában:
> a trailer alapjául szolgáló könyv kiadóját, szerzőjét és címét
> a trailer készítőinek nevét (cégnév / magánszemély / alkotócsoport esetén annak neve mellett egy felelős magánszemélyé)
 
A versenyre kizárólag saját alkotások nevezhetők be, melynek jogtulajdonosa a pályázó vagy ha kiadónak készült a film, annak megrendelője.
 
A versenyre magánemberek, cégek, alkotócsoportok nevezhetnek, csoportok esetén kérjük megnevezni a nevükben eljáró személyt.
 
Egy pályázó által beadható pályázatok maximális száma nincs meghatározva.
 
A díjak átadására és az eredményhirdetésre 2012. szeptemberében kerül sor a Jövőnéző Művészeti Fesztiválon.
 
Zsűrizés
 
Profi kategóriában hazai művészeti és marketing szakemberekből álló zsűri értékeli a beérkezett pályamunkákat. A zsűri tagjai: Benedek Anna a prae.hu irodalmi rovatvezetője, Divinyi Réka forgatókönyvíró, Fabricius Gábor reklámszakember, Forgács Nóra Kinga, a prae.hu filmes rovatvezetője, Herendi Gábor filmrendező, M. Tóth Géza Oscar-díjas animációs filmrendező.
 
Free Style kategóriában a pályázatban részt vevő kiadók értékelik a saját címeikre beérkező pályamunkákat.
 
A közönségdíjat szavazás útján a közönség ítéli oda szavazással, amire augusztus 21-ikét követően a prae.hu portálon nyílik lehetőség.
 
Díjazás
 
Profi kategóriában: 300.000. Ft 200.000 Ft, 100.000 Ft
 
A Free Style kategóriában a nyertes pályamunkákat a kiadók megvásárolják, legalább 60.000 forint + áfáért.
 
Közönségdíj: 200.000 Ft
 
A www.prae.hu oldalon a Jövőnéző menüpontban 2012. május 24-től folyamatosan tájékoztatunk a kiírással kapcsolatos aktuális újdonságokról.
 
Jogi vonatkozások
 
1.)     Kiírók jogosultak felhasználni a pályaműveket, az anyagon feltüntetve a pályázót. A beküldött pályaművek a pályázó tulajdonában maradnak, ezeket a verseny szervezői változtatás nélkül jogosultak felhasználni, illetve részleteiben vagy egészben könyvben, videokazettán, multimédia-eszközön, vagy internetes honlapon megjeleníteni.
 
2.)     A pályázó a pályamű beküldésével szavatol azért, hogy a beküldött pályamunkák saját szellemi alkotásai, valamint nem sértik a Magyarországon hatályos törvényeket, etikai normákat vagy harmadik személyek jogos érdekeit, szerzői jogait.

3.)     A pályamunkában esetlegesen szerepelő termékek, jogilag védett márkajelzések logóinak, arculati elemeinek szerepeltetéséhez, másodlagos felhasználáshoz kérjük a jogtulajdonos írásos hozzájárulását.

4.)     A pályázó magánszemély vagy jogi személy vállalja a büntető- és polgári jogi felelősséget és a jogkövetkezményeket.
 
Információ: palyazat.prae.hu@gmail.com

 
Budapest, 2012. május 24.
 
Támogató: MASZRE


Kapcsolódó cikkek


nyomtat

Szerzők

-- Balogh Endre --

A prae.hu művészeti portál alapító-főszerkesztője, a PRAE.HU Informatikai és Kommunikációs Kft. ügyvezetője, a Prae Kiadó vezetője. 2009-2011 a József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) elnöke. Önálló prózakötete: A parazita (2008, FISZ). Weboldal: www.baloghendre.hu


További írások a rovatból

jövőnéző

Beszélgetés a digitális, interaktív mesekönyvekről

Más művészeti ágakról

Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés