bezár
 

gyerek

2015. 05. 12.
4. KreaTúra-tábor: Mozaik
2015. július 27.-31., Sepsibükszád
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2015. július 27-31. között negyedik alkalommal rendezik meg a KreaTúra-tábort. Alább közre adjuk a szervezők felhívását, akik július 6-ig várják 5-8. osztályos diákok jelentkezését.

"Ha egyszer is érezted azt, hogy a közoktatás el akarja hitetni a gyerekekkel, hogy nem az álmaik a legfontosabbak a világon. Ha egyszer is találkoztál már olyan középiskolással, aki soha nem hallott a kortárs művészetről. Ha egyszer is beszélgettél olyan gyerekkel, aki unta az órákat a suliban. És ha egyszer is úgy gondoltad, hogy mindez rendjén van, akkor nem neked való a KreaTúra mozgalom.

De, ha te is hiszel abban, hogy minden gyereknek megvan a magához való esze és kíváncsi vagy arra, hogy mi rejlik a gyerekek fejében és lelkében, akkor tarts velünk!

Megmutatom a KreaTúra receptet: 1 hét, 1 faluban, 1 iskolában, 1 sportcsarnokban, 1 túra, 5 művészetiág, 35 darab V-VIII-as diák, fiatal előadók, kortárs-interaktív foglalkozások, játékos workshoppok, természet, kultúra, finom ételek, sok sok sok beszélgetés, figyelem, szeretet, gondolkodás, színház, irodalom, zene, képzőművészet, tánc, felszabadulás, egy megbizható szervező csoport és 150 liter friss házi tej = TÁBOR

Idén is megszervezésre kerül a KreaTúra-tábor a Prospero Ifjúsági és Kulturális Egyesület és a Radina KMA jóvoltából. A táborban résztvevő gyerekek egy hétig fergeteges kalandnak lehetnek részesei a sepsibükszádi Mikes Ármin Iskola és a Sepsibükszád Polgármesteri Hivatala által biztosított helyszínen. Színházi, zenei, képzőművészeti, irodalmi illetve táncos foglalkozásokon, workshoppokon vesznek részt a diákok. Az idei tábor egy megadott tematika köré épül, ami nem más, mint a MOZAIK. Minden művészetiágba kortárs és izgalmas megoldásokkal építjük be a mozaik jelentését és konkrétan a mozaik kusza formavilágát is.

tabor

A szervező csoporttal közösen úgy állítjuk össze ezeket a másfél-két órákat, hogy közben a gyermeki szabadságról gondolkodva elegendő teret biztosítunk a fiataloknak a felszabadulásra. Reményeink szerint közösen fedezhetünk fel egy olyan világot, amelyben a pedagógia és a művészet szorosan kapcsolódik a tizenévesek érdeklődési színtjéhez. Ablakot akarunk vágni egy olyan ház falába, amelyet egy megerőszakolt világ hagyott maga után. A szervező társaimmal gyakran feltesszük a kérdést egymásnak, hogy miben más egy mai tizenéves nálunk. Nem tudom. Talán csak jobb a laptopja. Igazából nem a miben másság, ami engem érdekel, amikor a fiatalokkal találkozom a tábor első napján. Inkább a miben közös velem oldalát tartom izgalmasnak.

Elkalandozásomat a témában lezárnám annyival, hogy nagyon várjuk már 2015.július 27-31-ét. Várjuk minden olyan V-VIII-os diák jelentkezését, aki csatlakozna hozzánk arra a hétre. Jelentkezni a mullerheni48@gmail.com emailcímen, illetve a 074 134 71 00 telefonszámon lehet. A tábor feltélei a következők: kérünk jelentkezz július 6-ig, rendelkezz hálózsákkal, evőeszközökkel, réteges ruhákkal, sok szeretettel, kíváncsisággal. A résztvételi díj: 50Ron, SIC Carddal rendelkező diákoknak: 45Ron.

Köszönet a támogatásért: Sepsibükszád Polgármesteri hivatalának, Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának, Mikes Ármin Iskolának, Már Máriának, Müller Jánosnak."

A tábor hivatalos facebook-oldala.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
gyerek

Már lehet nevezni a Pagony Kiadó gyerekirodalmi és illusztrációs pályázatára
gyerek

Februárban mutatja be új előadását az Art-ravaló

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
A 14. Frankofón Filmnapokról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés