bezár
 

gyerek

2016. 06. 16.
Disney-élménypark nyílt meg Sanghajban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A sanghaji a legkreatívabb és technológiai megoldásaiban a legkorszerűbb Disney-park az amerikai szórakoztatóipari nagyvállalat eddigi létesítményei közül - mondta a cég elnöke, Bob Iger a szárazföldi Kína első Disney-élményparkjának csütörtöki megnyitóünnepségén, ahol a kommunista párt vezetőin kívül Csipkerózsika és más Disney-karakterek is megjelentek.

A többéves előkészületek után 2011-ben elindított, öt éven ét épült 5,5 milliárd dolláros (1 500 milliárd forintos) projekt a kínai beruházások egyik legnagyobbika.
    

A Disney igyekezett tartalmában és kivitelezésében a legjobbat nyújtani a világon a hatodik, Ázsiában a harmadik szórakoztató parkjában, ahol a szokásos Miki egértől és Donald kacsától a Zootropolis - Állati nagy balhé című film szereplőiig számos, Kínában is jól ismert karaktert vonultat fel. Emellett színes, különleges építészeti megoldásokat alkalmaz terekkel, parkokkal, szökőkutakkal, kastéllyal és két szállodával, ügyelve arra, hogy helyenként a kínai kultúra jegyei is megjelenjenek.
    

A sanghaji park Vándorló Hold nevű teaháza, mely egy kelet-kínai épület mintájára készült, a világ Disney-parkjainak egyetlen kínai stílusú háza.
    

A cég úgy véli, látogatóit az a mintegy 330 millió ember adja majd, aki a kelet-kínai metropolisztól mintegy 3 órányi autóútra lakik. Elemzők arra számítanak, hogy ez lesz a világ leglátogatottabb élményparkja, rövid távon évi 15 milliós forgalommal.
    

A május óta tartó próbaidőszakban csaknem egymillióan voltak kíváncsiak a komplexumra. A közösségi médiában eközben felháborodást váltott ki a rengeteg szemét, amit a látogatók tömege hagyott maga után.
    

A sanghaji belépőjegyek ára borsos, csúcsidőszakokban 499 jüan (21 ezer forint), hétköznapokon 370 jüan (15 700 forint). Szakértői becslések szerint a beruházás körülbelül tíz év alatt térül meg.
    

A sanghaji Disney-park máris bővítést tervez, mint a vállalat főnöke jelezte, hét négyzetkilométer vár arra, hogy új látványosságoknak adjon helyet. A terjeszkedéshez az amerikai Chevrolet autógyár is felajánlotta támogatását - közölte Iger.

nyomtat

További írások a rovatból

gyerek

Te hogyan folytatnád? - Rózsaszín Te hogyan folytatnád? - Rózsaszín
Kertész Edina része
gyerek

Te hogyan folytatnád? - Tornazsák Te hogyan folytatnád? - Tornazsák
Tamás Zsuzsa része
gyerek

Zord fjordok közül előbújó trollok és goblinok Zord fjordok közül előbújó trollok és goblinok
Varró Dániel: A szomjas troll. Jelenkor Kiadó, Budapest, 2018
gyerek

Életrevaló Képeink
Kiállítás a hátrányos helyzetű gyerekek önkifejezésének fejlesztése céljából

Más művészeti ágakról

színház

Kóstolónyi Kosztolányi Kóstolónyi Kosztolányi
Összművészeti borkóstolás a Budapest Jazz Clubban
Dobó Kata: Kölcsönlakás
Sarah Kane Cleansed című darabja az Ódry Színpadon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés