bezár
 

gyerek

2016. 08. 29.
Családi fesztivállal nyitja az évadot a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Egész napos, ingyenes programmal és vidám vásári hangulattal várja a családokat a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház szeptember 3-án, szombaton.

A jubileumi 25. Kolibri Fesztiválon a báb- és utcai előadóművészet legkiválóbb hazai képviselői várják a közönséget reggeltől estig - olvasható a színház MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.
    

Mint írják, a Jókai téren felállított színpadokon zajló ingyenes rendezvényre az ország minden tájáról érkeznek a vendégfellépők a közönség szórakoztatására.
    

Az idén a veszprémi Kabóca Bábszínház, a miskolci Csodamalom Bábszínház, a Majorka Színház, a pécsi MárkusZínház, a zalaegerszegi Griff Bábszínház, valamint Écsi Gyöngyi mesemondóval a szlovákiai Árgyélus Színház vendégszerepel a fesztiválon.
    

A házigazda Kolibri Színház a Kippkopp és Tipptopp című előadással készül a rendezvényre. Az előadások között a Kolibri Harsona Quartet játszik, a színház bejáratánál pedig a hagyományokhoz híven Vitéz László bábjáték automata várja a gyerekeket.
    

A fesztivált a színház megalakulása óta Vitéz László világhírű megelevenítője, Kemény Henrik köré szervezik, aki egyben a fesztivál alapítója és a társulat egyik alapító tagja. A Kemény Henrik által megteremtett vásári bábjátékos hagyomány ezúttal a Tatay Színház és a szombathelyi Mesebolt Bábszínház produkcióiban elevenedik meg.
    

Az idén is átadják a Kemény Henrik alapította Michel Indali-díjat, amelyet minden évben a műfaj egy-egy kiemelkedő képviselője érdemel ki. A fesztiválzáró szakmai beszélgetést Szűcs Katalin Ágnes kritikus vezeti.
    

A védnökséget ebben az évben Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes és Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere látja el.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
Interjú Gévai Csilla író-illusztrátorral

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés