bezár
 

irodalom

2017. 05. 30.
Heti Válasz Kiadó és Magyar Konyha Kiadó újdonságok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Heti Válasz Kiadó és Magyar Konyha Kiadó újdonságok A Heti Válasz Kiadó és a Magyar Konyha Kiadó könyvei és programjai az Ünnepi Könyhéten

Heti Válasz Kiadó

 

Végh Alpár Sándor: Volt egyszer egy lovasnemzet

avagy: döglött lovon ültök, mint a cseh király

 

Magyarország hol nagy volt, hol kicsi, időnként szétszakított, majd három tengerre néző, ma meg itt van ez a maradék, bár bőven elférne rajta a tízmillió, sajnos megbújnak bozótosában bűnök és bűnösök. Köztük e könyv számos szereplője, akik vágóhídra küldtek, olasz kupecek kezére adtak, a néppel föletettek és számos más gyalázattal elpusztítottak hatszázezer lovat. Számon kérte-e bárki azt a hatszázezret? Van-e emlékműve a magyar lovak vértanúságának? Tudja egyáltalán az elbutított nép, kiknek a sírját kéne megbotoznia?

Végh Alpár Sándor, 2016 Prima díjazottjának új kötete.

Végh Alpár Sándor: Volt egyszer egy lovasnemzet

 

Szőnyi Szilárd: Föltámadott a gender

Családbarát megfontolások a nemek forradalmáról

 

A Heti Válasz Kiadó legújabb kötete darázsfészekbe nyúl. A téma egyik hazai szakértőjeként Szőnyi Szilárd a feminizmus, a női és férfiprincípium, a társadalmi nemek, a homoszexualitás, a gyermekvállalás, illetve az abortusz kérdéséhez szól hozzá. Miközben a könyv írásai vállaltan keresztény, konzervatív értékrend alapján születtek, a szerző keresi, és néha meglepő helyeken meg is találja a közös pontokat a más világnézetet vallókkal.

A kötethez többek között Kovács Ákos, Puzsér Róbert, Ókovács Szilveszter, Skrabski Fruzsina és Süveges Gergő írt előszót.

Szőnyi Szilárd: Föltámadott a gender

 

Magyar Konyha Kiadó

Saly Noémi: Spájz

 

Bár Saly Noémi nem tartja magát gasztrogurunak, sem „legendás háziasszonynak”, e gyönyörű könyvéből mégis az derül ki, mi mindent lehet hókuszpókuszok nélkül újrateremteni. Kiváló alapanyagokból, zöldségekből, gyümölcsökből, melyekhez vágódeszka, vájdling és éles kiskés illik; nagy lábos, merőkanál, szűrőkanál, üvegek és celofán. Ennyi az egész.

Saly Noémi: Spájz

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma

Más művészeti ágakról

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Csáki László: Kék Pelikan
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés