bezár
 

gyerek

2017. 07. 30.
Nem nyitok vitát az internetes könyves adatbázisokkal
Nyulász Péter válaszai a prae.hu gyerekirodalmi körkérdésére
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nem nyitok vitát az internetes könyves adatbázisokkal Ha végre itt a nyár, és meleg az idő... akkor az ember végre talán olvashat. Például a kertben vagy a strandon, a körtefa alatt, vagy épp az ágak közt. A prae.hu megkért néhány gyerekirodalmi szakértőt és alkotót, hogy mondják el, mi volt a legemlékezetesebb gyerekkori nyári olvasmányuk. A kérdésekre Nyulász Péter író is válaszolt.

PRAE.HU: Mondanál egy emlékezetes gyerekkori nyári olvasmányt és egy mostanit?

A sosem-felejtem első könyv az életemben Bálint Ágnes: Én vagyok a Tévé-Maci című alkotása volt. Bár szerintem az volt a címe, hogy "A Tévé Maci egy napja". De nem nyitok vitát az internetes könyves adatbázisokkal, maradjunk annyiban, hogy erre biztosan emlékszem. Igaz, nagyjából nem egészen öt éves voltam, amikor kivégeztem... Ezen kívül a nagyon snassz Winnetou könyveket rongyoltam folyton, meg az Old Shatterhand sztorikat.

Karl May: Winnetou

PRAE.HU: Egy külföldi könyv, amit magyarul és egy magyar könyv, amit "külföldiül" jelentetnél meg...

Ezt a kérdést talán jobb volna passzolni, mert külföldi könyvekben nagyon nem vagyok jártas, amit pedig szívesen látnék  külföldiül megjelenni, azokhoz túl szoros kötelék fűz, azt pedig nem illik, ugyebár...

PRAE.HU: Ha teljesülhetne egy kívánságod, mit kívánnál a magyar gyerekirodalommal kapcsolatban?

Azt, hogy legyen egy rangjához méltó, jól működő, és elfogadott szakmai érdekképviselete.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Németh Eszter --


Más művészeti ágakról

art&design

Ismeretlen ismerősök Ismeretlen ismerősök
Minden múlt a múltam. #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan a Magyar Nemzeti Galériában
irodalom

Utak a sötétségbe Utak a sötétségbe
Horváth Márk A digitalitás paroxizmusa: Spektákulum, szimulákrum, kibernetikai állapot és a virtualitás hiperkaotikus okkultúrája
Jonathan Levine: Csekély esély
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés