bezár
 

gyerek

2017. 08. 13.
Ezt a sort a végtelenségig tudnám folytatni...
Németh B. Eszter válaszai a prae.hu gyerekirodalmi körkérdésére
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ezt a sort a végtelenségig tudnám folytatni... Ha végre itt a nyár, és meleg az idő... akkor az ember végre talán olvashat. A prae.hu megkért néhány gyerekirodalmi szakértőt és alkotót, hogy mondják el, mi volt a legemlékezetesebb gyerekkori nyári olvasmányuk. A kérdésekre maga a kérdező is válaszolt. Zárásként Németh B. Eszter gyerekirodalmár válaszai.

PRAE.HU: Mondanál egy emlékezetes gyerekkori nyári olvasmányt és egy mostanit?

A három testőr természetesen. Fogalmam sincs hányszor olvastam el Merle Francia históriájával egyetemben, mind a tizensok kötetet. Sokszor. Nyáron a pótnagyanyám konyhájának a tetején hasalva. Most kicsit betűundorom van épp, bár egy pillanatnyi elmezavarban vásárolt Boris Vian kötet teljesen beszippantott. Végülis igaza van: Ki érti a csajokat? Ha túl leszek a vizsgán, akkor végre nekiállok Franzent olvasni. Egyébként minden nyáron újraolvasom a Tüskevárat, télen meg a Téli bereket. Az ágyam mellett is ott hever még a Rossz kezdet Javier Maríastól.

 

Nils Mohl

PRAE.HU: Egy külföldi könyv, amit magyarul és egy magyar könyv, amit "külföldiül" jelentetnél meg...

Külföldiül naná, hogy én is a sajátom. Magyarul... például a Frerk, du Zwerget, a Maulinát, A Stadtrand Rittert és persze a Sturmlandot.
De ezt a sort a végtelenségig tudnám folytatni...

PRAE.HU: Ha teljesülhetne egy kívánságod, mit kívánnál a magyar gyerekirodalommal kapcsolatban?

Hogy végre ne legyünk belterjesen sértődékenyek, ne az egymáshoz való viszonyokból reagáljunk, hanem egymás mondanivalójára. Hogy ne konkurencia és érdekcsoportosulás legyen, hanem igazi összefogás. Idealista vágyálom, tudom.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Németh Eszter --


További írások a rovatból

Gyerekirodalom és medialitás - Tudományos konferencia
Interjú Kárpáti Tiborral könyvről, a pixelek mai felhasználásáról és külföldi munkáiról
Jennifer Lee- Chris Buck: Jégvarázs 2.

Más művészeti ágakról

Corneliu Porumboiu: A hegyek szigete
art&design

Észak-Kaliforniai művészidentitással Magyarországon Észak-Kaliforniai művészidentitással Magyarországon
Interjú Simon-Mazula Tiborral pályakezdésről, az USA-ban töltött évekről
Kövek. Barkácsolás, gyűjtögetés és Adalbert Stifter


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés